Da povratak s odmora i plaža ne bude samo povratak u stres posla i poznatu svakodnevicu, pobrinuli su se u poznatom zagrebačkom bistrou RougeMarin gdje brojne gurmane i sve željne kvalitetnih zalogaja s karakterom u rujnu dočekuju s novim menijem koji je kreirao vlasnik i chef Marin Medak. I ovaj put vodio se sezonskim namirnicama kojima je u svojim jelima dodao prepoznatljiv, moderan i pomalo egzotičan twist. Tako chef Medak rujan dočekuje hladom juhom od krastavaca, avokada i limete s relishem od komorača, njegov risotto s black tiger kozicama s bisque-grana padano kremom, rikulom, aceto balsamicom i limunom prava je eksplozija okusa, a svinjski lungić s relishem od lisičarki, umakom od crnog sezama i hrskavim njokima s ricotta sirom i vlascem istinska jesenska rapsodija na tanjuru. Na novom su meniju i fileti orade s crustom od crnog kima, sotiranom blitvom, kremom od česnjaka i salaticom od mahuna, ljutike i segmenata naranče, kao i salata s mariniranim biftekom, dresingom od agruma, korijanderom, avokadom, chutneyem od šljiva, kozjim sirom i tostiranim bademima. Posebno nas se dojmila sous-vide janjeća rolada punjena pršutom s domaćom marmeladom od smokvi, kremastom palentom s ribanim rouqefort sirom i salaticom (regica, radič). Cijeli meni i cjenik dostupni su na http://rougemarin.hr/menu/ a mi izdvajamo jela koja su nas posebno oduševila.

Hladna juha od krastavaca, avokada i limete s relishem od komorača
Risotto s black tiger kozicama s bisque-grana padano kremom, rikulom, aceto balsamicom i limunom
Sous-vide janjeća rolada punjena pršutom s domaćom marmeladom od smokvi, kremastom palentom s ribanim rouqefort sirom i salaticom (regica, radič)
Svinjski lungić s relishem od lisičarki, umakom od crnog sezama i hrskavim njokima s ricotta sirom i vlascem
Salata s mariniranim biftekom, dresingom od agruma, korijanderom, avokadom, chutneyem od šljiva, kozjim sirom i tostiranim bademima
chef Marin Medak vlasnik je bistroa RougeMarin i član StoryGourmet tima