Splitski restoran Paradigma, koji je svoja vrata gostima otvorio u srpnju prošle godine, već je dobio brojna priznanja te stekao stalne goste koji ondje hrle kako bi probali ukusna i inovativna jela inspirirana mirisima i okusima tradicionalne mediteranske kuhinje. Naravno, sjajna jela prati i probrana selekcija vrhunskih vina sredozemnih zemalja.

3976 Foto: Story

Prvi je to fine dining restoran u Gradu pod Marjanom, koji je ujedno i član udruge Jeunes Restaurateurs d’Europe, a kada se sve to nabroji, nije čudo što su brojni Zagrepčani sladokusci ljubomorni na Splićane što u svome gradu imaju takvo mjesto. No nema više razloga za ljubomoru, sada i oni mogu odahnuti  jer od 11. studenoga omiljena Paradigma preselit će se na četiri mjeseca u Zagreb. Paradigmin pop up restoran bit će na adresi Vlaška 55, na koju će se privremeno, tijekom hladnijih mjeseci, preseliti njegov kompletan splitski tim na čelu sa chefom Antom Udovičićem. Kuhari iz Paradigme pomalo će izaći iz svojih okvira, s obzirom na to da će jelovnik biti koncipiran tako da se gostima ponudi najbolje od obaju svjetova - mediteranski štih i recepture po kojima je Para­digma već prepoznata, kao i jela inspirirana kulinarskom tradicijom Zagreba te lokalno dostupnim namirnicama. “Pop up restoran u Zagrebu, u tihim mjesecima zime u Splitu, nametnuo se kao prirodan potez s obzirom na velik broj zagrebačkih gostiju koji ljeti pohode restoran”, kaže Paradigmin izvršni direktor Zoran Pejović.