Svi koji žele na vrijeme osigurati mjesto za sebe i svoju dragu osobu još se uvijek stignu registrirati na službenoj stranici Le Dîner en Blanc i kupiti svoju ulaznicu odmah nakon što dobiju potvrdu organizatora da su jedan od sretnika prvog izdanja, a zatim se baciti na planiranje specijaliteta. Priska Thuring, chef restorana Dubravkinput ističe kako je najbolji odabir hrane za piknik košaru bilo koja vrsta quicheva i pita sa svježim i sezonskim namirnicama, soparnik, razne savijače ili pak ukusne i osvježavajuće salate. Važno je pripaziti da namirnice nisu kvarljive te da budu prilagođene za višesatnu konzumaciju. Kao brz i ukusan specijalitet predlaže salatu s poširanim jajima, kravljom skutom s roštilja, pečenom ciklom, divljim šparogama, mladim lukom i rotkvicama te s dresingom od limuna, maslinovog ulja, soli i papra. Priprema ove salate je vrlo jednostavna, pa je tako samo potrebno sve namirnice oprati i pomiješati. Uz ovo ukusno jelo, najbolje će se sljubiti čaša šampanjca Piper-Heidsieck Cuvée Brut. Iz najpoznatije zagrebačke pizzerije Basta Gourmet Bar stiže još jedna lagano proljetno jelo. Lisnate salate kao što su zelena salata, radič i matovilac treba pomiješati s komadićima dimljene govedine, sira kotarca i grana padanom te u sve dodati ukusne cherry rajčice, crne masline i slatko ljute papričice te začiniti acetom. Elmir Šibonjić, glavni Bastin pizzaiolo kao prilog salati predlaže i slasni kruh od tijesta za pizzu čija je priprema također jednostavna. Potrebno je zamijesiti mekano tijesto od kvasca, soli, brašna i vode te se, nakon što odstoji dva sata, peče u pećnici na najvišoj temperaturi desetak minuta. Da bi kruščić bio što ukusniji, prije pečenja potrebno ga je posipati parmezanom. Elmir uz ovu salatu predlaže čašu crnog vina Saints Hills Roko. Za one koji imaju više vremena ili kulinarskih vještina, chef restorana Okrugljak, Dominik Severinac predlaže hrskavi pileći zabatak na salati od šparoga i kukuruza. Sočni pileći zabatak odvoji se od kosti i kože, a zatim tanko rastuće između dvije folije. Začini se s malo soli i svježeg bosiljka i zarola, a zatim panira u brašnu, jajima, domaćim krušnim mrvicama u koje se doda svježi peršin i limunova korica te se prži u dubokoj masnoći na 160 stupnjeva, 7 do 8 minuta, dok mrvice ne poprime zlatno-žutu boju. Sve se posluži zajedno sa salatom od svježeg kukuruza, zelenih šparoga, cherry rajčica koji se zajedno lagano preprže na maslacu u tavi te začini sa soli i paprom. Uz ovo jelo, Dominik predlaže čašu bijelog vina Saints Hills Nevina.
Poznati zagrebački chefovi predlažu što pripremiti za Le Diner en Blanc
Još iz kategorije