Splitska gastro ambasada, bistro Mazzgoon, upriličila je gostovanje sezone. Ovog puta do Splita su stigli: Marina Gaši iz Restorana Marina, Gregorio Mannucci glasoviti talijanski chef s hrvatskom adresom i vinarija Bibich. Marina i Gregorio svoje su potpuno različite stilove - Marina priprema isključivo ribu, dok su Gregorijeva apsolutna strast jela od iznutrica, spojili u šest potpuno avanturistickih slijedova simboličnog naziva "Riders On The Storm". Slijedovi su do pred kraj večere bili stroga tajna i gosti su, tek nakon što su probali sve servirano, mogli čuti što su zapravo jeli. A bilo je tu svega. Na tanjurima su se tako našli: sirovo meso, jetra sa skušom, pikantni puževi, čips od tripica.... Ovakve delicije, očekivano, privukle su mnoge kolege chefove i vinare. U Mazzgoonu smo te večeri zatekli kulinarsko-slastičarski par Marka Gajskog i Teu Mamut, chefove Peru Savanovića i Ivana Pažanina, bračkog vinara Sašu Senjkovića sa suprugom, cheficom Magdalenom te mnoge ljubitelje dobrog zalogaja i kapljice. Najzanimljiviji dio večeri definitivno je bio trenutak razotkrivanja kada su chefovi izašli pred goste i otkrivali im sve tajne koje su se krile iza provokativnih naziva sljedova. Iza naziva " Vegan friendly? Almost..." skrivao se upravo sirovi kosani steak s talijanskim kavijarom, a iza njemačke krilatice " Langsam, langsam, aber sicher", pikantni puževi na kremi od slanutka. Možete samo zamisliti žamor koji je nastao u prostoriji dok su im odzvanjali sastojci poput tripica, puževa i jetrice. No, to je bila i poanta ove večere. Cilj večere iznenađenja bio je odagnati predrasude koje ljudi imaju prema određenim namirnicama a koje većinom nisu ni probali. Sve delicije ovih gastro avanturista popratila su pomno birana vina, hrvatskog vinskog velikana, Alena Bibića. Druženje je započelo s izvanrednim pjenušcem, Bibich Brut Majestic 2010, a nastavilo se zapanjujućim Debitom, pravim dalmatinskim Pinot sivim - PS, da bi za sam kraj, nakon velebnog Bas de Bas-a 2013., goste zasladio pravi dalmatinski prošek, Bibich Ambra. Bila je to večera koja će se dugo pamtiti. Ako ništa, svijet je bogatiji za još jednog ljubitelja tripica.
Chefovi Marina Gaši i Gregorio Mannucci priredili gurmansku avanturu u splitskom Mazzgoonu
Još iz kategorije