Juha s domaćim knedlama ili noklicama najfinija je okrjepa za dušu i tijelo posebno tijekom zimskih mjeseci. Ako vam knedle nikako ne ispadnu kao mamine i bakine, isprobajte naš recept. Trik je u jednom sastojku zbog kojeg će vam sigurno uspjeti i koji će im dati mekoću, a to je jogurt.
Sastojci:
50 g kukuruznog brašna
40 g griza
100 ml jogurta
1/4 žličice soli
prstohvat šećera
1 žličica nasjeckanog peršina
1 jaje
1 žlica maslinovog ulja
Priprema:
Odvojite žumanjke i bjelanjke pa umutite žumanjke sa šećerom.U bjelanjke dodajte prstohvat soli i istucite čvrsti snijeg. Žumanjke i bjelanjke pomiješajte i lagano izmiješajte pa dodajte jogurt, kukuruzno brašno, nasjeckani peršin i maslinovo ulje. Sve sastojke lagano sjedinite pa sa dvije žličice oblikujte okruglice. Stavljajte u juhu i skuhajte.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.