Proces izrade je vrlo jednostavan, narežite voće, stavite u posudu za led, dodajte vodu i zamrznite. Ako koristite veće voće potrebno ga je narezati na manje komadiće, a ako koristite bobičasto voće prerežite ga na polovine ili ostavite u komadu.

Osim voća, u led možete staviti i bilje poput: limunske trave, kadulje, ružmarina ili ružinih latica. Kocke leda koristite kako bi aromatizirali vodu, u koktelima, limunadama ili pak smoothiejima.

Led sa svježim voćem

Sastojci:

voda
jagode
naranče
limun
kivi

Priprema:

Kivi ogulite, a naranče i limune ostavite s korom. Dobro perite voće i nasjeckajte na manje komade. Ako koristite začinsko bilje, lagano ga pritisnite nožem kako bi pustio svoj okus. Narezano voće poslažite u kalup za led i prelijte vodom.

Zamrznite na najmanje četiri sata, a najbolje preko noći. Ubacite led u svoj omiljeni napitak i uživajte.