Jedna od najdražih salata koja se poslužuje u restoranima, ali i domovima je salata od kupusa. Svjež kupus odlično paše uz jela od mesa, a i jako je zdrav. No njegova priprema ponekad oduzima vrijeme jer ga treba narezati i naribati, a ako se nasjecka na premale komadiće, može se pretvoriti u kašu. Ako pak se nasjecka prekrupno, neće upiti začine i nespretno ga je jesti.

Da biste nasjeckali kupus za salatu koja će biti savršena, potrebno je primijeniti jednostavnu tehniku ​​i zaboraviti klasičan ribež ili velike noževe. Sve što vam treba je gulilica za povrće.

KAKO NAJLAKŠE NAREZATI KUPUS ZA SALATU: Ovaj trik će vam uštedjeti vrijeme, a ne trebate ni nož ni ribež
Shutterstock 

Glavicu kupusa prerežite na pola pa na četvrtine. Četvrtinu glavice kupusa stavite na dasku za rezanje, uzmite gulilicu za povrće i povucite unutrašnju stranu kupusa gore-dolje.

Salata će biti jednako izrezana, kupus će biti tanak, pa će dobro upiti sve začine ili gotov dresing. Osim toga, uštedjet ćete vrijeme i nakon pripreme juhe i glavnog jela, nećete morati ulagati puno truda i u pripremu salate.

Kako bi salata bila što ukusnija, uz sol obavezno dodajte malo šećera, ulja i octa, ali i malo vode. Salatu dobro promiješajte i ostavite da odstoji petnaestak minuta prije nego je poslužite uz glavno jelo. Zahvaljujući vodi kupus će dodatno omekšati, a šećer će ublažiti slani okus.