Jedna od najsavršenijih torti kojoj nitko ne može odoljeti.

Sastojci:

Kore:

12 jaja
12 žlica šećera
12 kašika mljevenih lješnjaka
3 žlice biskvitnih mrvica
3 žlice naribane čokolade

Sirup:

3 dcl mlijeka
100 g šećera
100 g čokolade

Fil:

6 jaja
300 g šećera
150 g čokolade
350 g maslaca
150 g mljevenih lješnjaka

Kornet:

0,5 l slatkog vrhnja
3 vrećice šlaga
50 + 50 g prženih krupno mljevenih (ili nasjeckanih) lješnjaka
50 + 50 g rendane cokolade

Priprema:

Kore:

Od navedenih sastojaka ispeći 3 kore dimenzija 20 x 34 cm. Za jednu koru umutiti 4 bjelanjka sa 50 g šećera. U posebnoj zdjeli umutiti 4 žumanjka sa 50 g šećera, zatim dodati 80 g sitno mljevenih lješnjaka, 1 žlicu biskvitnih mrvica i 1 punu žlicu ribane čokolade i pažljivo promiješati. U smjesu dodajte 2 žlice umućenih bjelanjaka, pažljivo promiješajte, zatim dodajte ostatak bjelanjaka i sve pažljivo promiješajte.

Smjesu izlijte u pleh veličine 20x34 cm i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 15-20 minuta. Dok se treća kora peče pripremite sirup. Nakon što su sve tri kore pečene, preliti ih toplim sirupom, kistom pažljivo premazati svaki dio kore i ostaviti da se ohlade i puste da se sirup upije u kore.

U mlijeko staviti šećer i nasjeckanu čokoladu za kuhanje i uz stalno miješanje zagrijavati dok se šećer i čokolada ne otope.

Fil:

Jaja i šećer izmiksati i staviti na paru da se kuha uz stalno miješanje žicom. Smjesa treba pobijeliti i udvostručiti se ili dno posude u kojoj se radi treba imati temperaturu od 80 stupnjeva. Maknite s pare i umiješajte nasjeckanu čokoladu te ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kad se čokoladni dio ohladi umutiti puter pa dodati čokoladni dio i umutiti. Sjedinjenoj smjesi dodati mljevene lješnjake.

Korneti:

Umutiti pola litre slatkog vrhnja i dodati krupno mljevene ili nasjeckane lješnjake i naribanu crnu čokoladu. Istucite tri vrhnja za šlag prema uputama na vrećici te im dodajte grubo mljevene ili nasjeckane lješnjake i naribanu tamnu čokoladu.

Na prvu koru staviti pola fila od čokolade, na to pola fila od slatkog vrhnja, zatim drugu koru, ostatak fila od čokolade i ostatak korneta. Zatim staviti treću koru i staviti tortu u hladnjak na sat vremena.

Nakon hlađenja obrubite rubove torte, stavite kornet šlaga iz vrećice i lijepo prekrijte cijelu tortu. Vratite u hladnjak i poslužite hladno.

Upute pogledajte u videu:

izvor: Mama Buba