Temperature su porasle, a samim tim i potreba za osvježenjem. Preporučujemo da si muke po vremenskoj prognozi olakšate brzinskim ledenim lizalicama od breskve i jogurta.
Trebat će vam šest standardnih plastičnih ili silikonskih kalupa za sladoled, a poslužiti vam mogu i dobre stare čašice od jogurta i drveni štapići. Nakon četiri sata u zamrzivaču, lizalice će biti spremne za posluživanje. Uživajte!
Ledene lizalice s breskvama
Sastojci:
- 400 g kompota od bresaka
- 1 limeta
- 300 g grčkog jogurta
- 1 žlica meda
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
- Procijedite breskve, ali sačuvajte malo soka.
- U blender ubacite breskve, tri žlice soka i sok limete pa sve izblendajte u pire.
- Pomiješajte jogurt s medom i ekstraktom vanilije.
- U kalupe za sladoled naizmjence dodajte pire i smjesu jogurta kako biste dobili ledene lizalice s atraktivnim uzorkom.
- Stavite ih u zamrzivač na četiri sata. U slast!