Ako ste pripremili sve svoje standardne proljetne kolače s jagodama, bacite se na pripremu sočnog kruha s jagodama i orasima. Priprema je jednostavna i brza, a veći dio posla zapravo odrađuje pećnica. Na vama je samo da budete strpljivi i pričekate da se kruh ohladi prije rezanja jer će se u suprotnom mrviti,
Ovaj kruh možda jest slatka bomba, ali slobodno ga prelijte sa šećernim sirupom. Kad je bal... U slast!
Slatki kruh s jagodama i orasima
Sastojci:
400 g glatkog brašna
400 g šećera
1 žličica sode
1 žličica cimeta
1/2 žličice soli
1 jaje + 3 bjelanjka
300 ml ulja
350 g svježih jagoda
150 g nasjeckanih oraha
Priprema:
Izmiksajte jaja i šećer u pahuljastu smjesu pa dodajte ulje. Potom žlicom umiješajte smjesu brašna, sode, cimeta i soli, a na kraju i sitno narezane jagode i nasjeckane orahe.
Prelijte smjesu u kalup za kruh obložen papirom za pečenje i pecite otprilike sat vremena u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.Ako primijetite da s gornje strane prebrzo poprima boju, obložite kalup aluminijskom folijom. Pričekajte da se u potpunosti ohladi prije rezanja.