Banana kruh zaista nije teško napraviti, a ne oduzima ni puno vremena. Uz to, lako je prilagoditi recept sastojcima koje već imate kod kuće. Igrajte se začinima, dodajte nasjeckanu čokoladu, suho voće, orašaste plodove, napravite glazuru ili poslužite uz sladoled. Dobar tek!

Banana bread sa zobenim pahuljicama

Sastojci:

200 g smeđeg šećera
120 ml ulja
120 ml mlijeka
2 jaja (L)
4 veće zrele banane
250 g glatkog brašna
80 g zobenih pahuljica
1 žlica praška za pecivo
1/2 žličice sode
1/2 žličice soli
muškatni oraščić, cimet

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a kalup za kruh namastite i obložite papirom za pečenje. Izmiksajte šećer s uljem, mlijekom i jajima pa umiješajte zgnječene zrele banane. Potom dodajte smjesu brašna, praška za pecivo, soli, začina i zobenih pahuljica. Dobro promiješajte i prelijte u kalup za kruh.

Pecite 50-ak minuta u zagrijanoj pećnici. Ako primijetite da kruh prebrzo poprima boju, pokrijte ga aluminijskom folijom. Pustite da se ohladi prije rezanja!