Ako imate slobodan vikend i malo vremena na raspolaganju, iskoristite ga za pripremu dobre stare riže na mlijeku. Ovog puta su u kombinaciji i jagode kuhane u vinu, što znači da ova poslastica može poslužiti kao vrhunski desert.

Priprema traje, ali dobra je vijest da nećete morati puno skakutati oko štednjaka. U slast!

Riža na mlijeku s jagodama

Sastojci:
100 g maslaca
1 štapić cimeta
1 žličica ekstrakta vanilije
150 g riže
130 g smeđeg šećera
1,5 l mlijeka
200 ml slatkog vrhnja
500 ml rose vina
1 štapić vanilije
100 g šećera
10 velikih jagoda

Priprema:
U većoj posudi rastopite maslac, dodajte štapić cimeta pa pričekajte da maslac posmeđi. Potom dodajte rižu, promiješajte, pa ulijte mlijeko i vrhnje. Pričekajte da proključa, a potom do kraja smanjite vatru, poklopite i pustite da krčka dulje vrijeme, dok riža ne omekša i puding ne postane kremast.

Za to vrijeme u većoj posudi pomiješajte vino sa šećerom i štapićem vanilije. Pustite da krčka 10-ak minuta pa dodajte narezane jagode. Ugasite vatru i pustite da jagode odstoje u vinu dok se ne ohlade. Polovicu vina odvojite i reducirajte u gusti sirup. Puding poslužite u čaši s jagodama i sirupom.