Uz limun, trebat će vam samo još šećer i voda, što je odlična vijest za vaš novčanik. Imajte na umu da priprema vrhunskog sorbeta može potrajati, ali neće vam oduzeti puno energije. Trebate ga nekoliko puta izvaditi iz zamrzivača i razbiti kristaliće te vratiti na još jednu rundu hlađenja. U slast!

Sorbet od limuna

Sastojci:

6 domaćih limuna
225 g šećera
250 ml + 100 ml vode

Priprema:

Od šećera i vode napravite šećerni sirup pa ga maknite s vatre. Limune najprije operite, a potom naribajte koricu tri limuna na trake i dodajte ih u sirup. Potom iscijedite sok iz svih limuna; trebalo bi ispasti otprilike 225 ml soka, te ga ulijte u sirup i promiješajte.

Kad se sirup u potpunosti ohladi, dodajte mu preostalih 100 ml hladne vode. Prebacite ga u aparat za sladoled i pokrenite ga prema uputama proizvođača. Pripremljenu smjesu prebacite u plastičnu posudu s poklopcem i stavite u zamrzivač na sat vremena, nakon čega vilicom promiješajte kako bi razbili kristaliće pa ga vratite u zamrzivač. Ponovite postupak nekoliko puta, dok se u potpunosti ne smrzne.