Brzi recept za hrskavo lisnato pecivo punjeno porilukom i feta sirom
Recept za hrskavo lisnato pecivo punjeno porilukom i feta sirom
Za slani zalogaj trebat će vam oko pola sata.
5 koraka
Komentiraj
Foto: Shutterstock
Gotovo pakiranje lisnatog tijesta možete iskoristiti za brzi zalogaj, bilo slatki bilo slanil. Za pripremu lisnatih trokutića punjenih porilukom i feta sirom trebat ćete oko pola sata.
2 poriluka maslinovo ulje 500 g lisnatog tijesta sol, papar mediteranska mješavina začina 100 g feta sira 1 žumanjak sezam
Recept za lisnata punjena peciva
11:36
Korak 1
Operite i narežite
Poriluk dobro operite pa narežite na komade.
11:40
Korak 2
Prodinstajte
Na ulju prodinstajte nasjeckani poriluk pa ga posolite, popaprite i začinite mediteranskim začinima.
11:40
Korak 3
Razvaljajte
Lisnato tijesto razvaljajte i narežite na pravokutnike.
Foto: Shutterstock
11:40
Korak 4
Nadjenite
Rubove premažite razmućenim žumanjkom, nadjenite porilukom, pospite razmrvljenom fetom i dijagonalno preklopite. Premažite ih s još malo žumanjka pa pospite sezamom.
11:41
Korak 5
Pecite
Pecite ih 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.