Rolice od patlidžana savršeno su predjelo, ali i odlična vege večera. Ako ih odlučite poslužiti kao glavno jelo, napravite sezonsku salatu i tostirajte kruh.
Za pripremu rolica rezervirajte otprilike 45 minuta. Možete ih pripremiti unaprijed, čuvati u hladnjaku i zapeći u umaku netom prije no što stignu gosti. Dobar tek!
Rolice od patlidžana u umaku od rajčica
Sastojci:
- 2 patlidžana
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol, papar
Sastojci za nadjev:
- 150 g ricotte
- 150 g mozzarelle
- 2 mlada luka
Sastojci za umak:
- 400 g cherry rajčica
- 1 režanj češnjaka
- 1 žlica maslinovog ulja
- prstohvat šećera
- sol, papar
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Patlidžan operite i narežite po dužini na tanke šnite. Premažite svaku šnitu maslinovim uljem pa je posolite i popaprite.
- Patlidžan stavite na gril tavu pa ga pecite s obje strane dok ne poprimi zlatnu boju. Maknite s tave i položite na papirnate ubruse.
- Nadjev napravite od ricotte, mozzarelle i nasjeckanog mladog luka.
- Na svaki komad grilanog patlidžana stavite žličicu nadjeva pa dobro zarolajte. Poslažite sve rolice na jedan pladanj.
- U većoj tavi zagrijte žlicu maslinovog ulja pa dodajte polovice cherry rajčica. Miješajte i pričekajte da omekšaju. Maknite ih s vatre pa dodajte nasjeckani češnjak i malo šećera. Posolite po ukusu soli i paprom.
- Na dno vatrostalne posude stavite nekoliko žlica umaka, poslažite sve rolice pa završite ostatkom umaka od rajčica.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva otprilike 15 minuta, dok se sir ne otopi. Poslužite odmah!