Ukusni mali zalogaji omiljen su odabir za ljetna druženja, ljetne partyje i večere na moru. Za pripremu ovih zalogaja nije potrebno uključiti pećnicu već je dovoljno tostirati kruh. Donosimo recept za pripremu osam sočnih bruschetta a ukoliko u skladu s brojem ljudi i apetitom želite pripremiti više bruschetta pojačajte količine svih sastojaka. 

Bruschette s inćunima i rajčicama

Sastojci:
8 kom slanih inćuna
8 kriški kruha
4 kom rajčica
2 češanj češnjaka
nekoliko grančica svježeg bosiljka
sol

Priprema:
Po želji kruh premažite češnjakom, ali obavezno ih pokapajte maslinovim uljem. Zrele, mesnate rajčice operite ih te im ogulite kožicu. Narežite ih na kockice. Češnjak protisnite i zagrijte na maslinovu ulju kako bi se aromatizirao. Dodajte nasjeckane rajčice i narežite sitno svježi bosiljak. Sve zajedno zapecite na jakoj vatri. Topli umak od rajčica složite na prepečeni kruh. Inćune složite preko rajčica te poslužite na velikom pladnju.