Ako ste se kasno vratili s posla i ne želite se upuštati u dugotrajnu pripremu obroka, isprobajte recept za brzinske popečke od mrkve i kukuruza iz konzerve. Gotovi su za tren, a cjenovno su i više no pristupačni.

Popečke poslužite uz neki lagani umak od vrhnja ili jogurta te svježeg začinskog bilja. Dobar tek!

Popečci od mrkve i kukuruza

Sastojci:

2 naribane mrkve
200 g kukuruza iz konzerve
80 g brašna od slanutka
2 mlada luka
2 čili papričica
20 g svježeg đumbira
3 žlice ulja
sol, papar

Priprema:

Pomiješajte naribanu mrkvu s ocijeđenim kukuruzom, brašnom od slanutka, nasjeckanim mladim lukom I čili papričicom te sitno naribanim đumbirom. Pomiješajte, posolite i popaprite pa pustite da smjesa odstoji 10-ak minuta.

Rukom oblikujte popečke pa ih pržite po tri minute sa svake strane. Prebacite ih na papirnate ubruse kako bi ocijedili višak masnoće. Poslužite ih tople!