Mljeveno meso spada u jeftine i praktične namirnice pa je često na jelovniku, posebno tijekom radnog tjedna. Ćufte u umaku od rajčice mnogima su omiljeno jelo, a sigurno niste znali da se mogu pripremiti i u pećnici.
Sastojci
- 600 g miješanog mljevenog mesa
- 1 jaje
- 1 kriška starog kruha
- krušne mrvice
- 1 rajčica
- 3 luka
- 2 češnja češnjaka
- mljevena paprika, peršin, sol i papar po želji
Recept za ćufte iz pećnice
Narežite i popržite
Jednu glavicu luka sitno nasjeckajte i propirjajte na vreloj masti.
Pirjajte
Zatim dodajte mljeveno meso i dobro promiješajte. Zatim dodajte prethodno namočen i dobro ocijeđen kruh, jaje, sitno sjeckani češnjak, začine po ukusu i sve promiješajte.
Posebno popržite ostatak luka dok ne postane staklast i pozlaćen pa dodajte mljevenu papriku.
Napravite ćufte
Od pripremljenog mesa napravite kuglice, pa ih uvaljajte u krušne mrvice i poredajte u tepsiju s poprženim lukom.
Narežite
Rajčicu sitno nasjeckajte i rasporedite oko ćufti, zatim zalijte vodom.
Pecite
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva dok tekućina ne ispari.