Pečeno pile iz pećnice omiljeno je jelo za nedjeljni ručak, ali mnogima su još bolji pileći batci. Dodajte im gljive i krumpir, a uz sočnu marinadu meso će biti savršeno mekano i sočno.
Sastojci:
4 pileća batka
2 žličice sušenog češnjaka
1 žličica slatke paprike
2 žlice soja umaka
20 g maslaca
1 žlica kečapa
500 g krumpira
200 g šampinjona
origano
Priprema:
Stavite meso u zdjelu, posolite, popaprite, pospite paprikom i češnjakom u prahu (1 žličica). Dodajte soja umak, otopljeni maslac, kečap i dobro promiješajte. U drugoj zdjeli pomiješajte krumpir i gljive koje ste narezali, posolite, popaprite i pospite origanom i češnjakom u prahu (1 žličica). Zatim meso stavite u tepsiju koju ste premazali paprom za pečenje, a po njemu rasporedite krumpir i gljive. Peći na 200°C oko 40 minuta.
Postupak pogledajte u videu:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.