Tjestenina u kombinaciji sa slanim maslinama, slatkim rajčicama, svježim krastavcima i feta sirom ukusan je i zasitan obrok. Pripazite da tjesteninu skuhate al dente, povrće narežite na veće komade, a dresing pripremite od samo par sastojaka koje već sigurno imate kod kuće.

Po želji u ovu salatu dodajte pečenu piletinu ili pak narezane inćune.

Grčka salata s tjesteninom

Sastojci:

450 g tjestenine po želji
50 g maslinovog ulja
3 žlice crvenog vinskog octa
½ žličice origana
½ žličice češnjaka u prahu
1 veći svježi krastavac
150 g cherry rajčica
½ glavice crvenog luka
60 g kalamata maslina, bez koštica
Papar po ukusu
Sol po ukusu
2 žlice kopra
75 g feta sira

Priprema:

Zakuhajte vodu, dodajte tjesteninu i kuhajte je prema uputama na pakiranju. Ocijedite je i prebacite u veću posudu. Za dresing u manjoj zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, crveni vinski ocat, origano i češnjak u prahu. Krastavac i rajčice operite, krastavac ogulite pa zajedno narežite na krupnije komade. Luk očistite i narežite na polumjesece. Kopar sitno nasjeckajte, a fetu razmrvite na sitne komadiće.

Tjestenini dodajte narezano povrće, prelijte pripremljenim dresingom, začinite sa soli i paprom po ukusu pa sve dobro promiješajte. Pospite s koprom i feta sirom. Ohladite ili poslužite odmah.