
Quiche s kozjim sirom, tikvicama, gračkom, rajčicama i mladim lukom odličan je izbor za brzi ručak. Prhko tijesto možete kupiti – i dodatno ubrzati pripremu.
Naravno, odabir povrća je na vama, samo je bitno da ne štedite na siru i dodacima. Dobar tek!
Quiche s povrćem i kozjim sirom
Sastojci:
40 g maslaca
80 g tikvica
80 g graška
3 mlada luka
300 ml mlijeka
25 g glatkog brašna
2 jaja
100 g kozjeg sira
3 male rajčice
kupovno prhko tijesto
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Prhkim tijestom obložite kalup promjera 24 cm. Stavite na njega papir za pečenje, a onda uspite grah, rižu ili nešto drugo što može poslužiti kao uteg. Pecite 15 minuta, uklonite papir i utege, te ostavite da se ohladi.
U posudi otopite maslac, zatim dodajte tikvice, grašak i mladi luk te pirjajte pet minuta. Dodajte mlijeko i brašno pa, uz stalno miješanje, kuhajte dok se smjesa ne zgusne. Maknite s vatre i ostavite pet minuta da se malo ohladi. Umutite jaja u smjesu pa zatim dobro začinite soli i paprom.
Smjesu ulijte u kalup na prhko tijesto. Pospite kozjim sirom i rajčicama pa pecite još 40 minuta, sve dok smjesa ne poprimi lijepu zlatnu boju.