U sezoni mladog špinata bio bi grijeh preskočiti ga ili samo blanširati. U kombinaciji s kozicama, sve komponente dolaze do izražaja, s blagom dozom češnjaka i maslinovog ulja. Preporučujemo svježe kozice za puninu okusa, no i one kuhane neće vas razočarati.

Sastojci su dostatni za četiri serviranja.

Tjestenina s kozicama i špinatom

Sastojci:
300 g tjestenine
400 g očišćenih kozica
150 g špinata
1 režanja češnjaka
10 cherry rajčica, narezanih na četvrtine
2 žlice maslinovog ulja
limunov sok
1 žlica nasjeckanog peršina
sol, papar

Priprema:
U velikoj tavi na umjerenoj temperaturi zagrijte ulje i dodajte češnjak dok ne poprimi boju. Potom dodajte špinat i popržite još dvije minute. U međuvremenu zakuhajte vodu i skuhajte tjesteninu. U tavu dodajte kozice i peršin te začinite s peršinom i soli. Promiješajte te pržite još dvije minute.

Iscijeđenu tjesteninu dodajte u tavu, promiješajte i smanjite vatru. Zatim dodajte limunov sok, rajčice pa kuhajte uz miješanje još minutu.