Mnogi ne mogu zamisliti ručak bez juhe, a topla pileća juha nije samo ukusna već je i iznimno zdrava. Na YouTube kanalu Inspired Taste pronašli smo recept za juhu koja se kuha s cijelim piletom i noklicama koje se pripremaju od samodizajućeg brašna, mlijeka, maslaca i začina.
Samodizajuće brašno postoji na tržištu kao gotov proizvod, a ako vam nije dostupno, možete ga napraviti sami od običnog brašna u koje ćete dodati prašak za pecivo.
Sastojci
Za juhu:
1 manje pile
1 luk
1 češnjak češnjaka
1 mrkva
2 stabljike celera
3 lista lovora
8 zrna papra
svježi timijan
Za noklice:
325 g samodizajućeg brašna
350 ml mlijeka
60 g maslaca
sol, papar
2 žlice nasjeckanog peršina
Recept za juhu s cijelim piletom i noklicama
Skuhajte piletinu
Stavite cijelo pile u lonac, dodajte luk, celer i mrkvu. Zatim dodajte cijeli češanj češnjaka protisnut nožem, papar u zrnu i list lovora. Posolite i podlijte vodom. Poklopite i kuhajte dok meso ne omekša, povremeno skidajući pjenu.
Procijedite i narežite meso
Kad je piletina kuhana, izvadite je iz lonca, a juhu procijedite. Zatim u procijeđenu juhu dodajte nasjeckanu mrkvu i celer te majčinu dušicu zamotanu u gazu. Nakon 5 minuta izvadite timijan. Dodajte meso koje ste nasjeckali i skinuli mu kožu.
Napravite noklice
U bašno dodajte sol i papar, nasjeckani peršin i promiješajte. Zatim ulijte mlijeko i otopljeni maslac i sve dobro promiješajte.
Kuhajte noklice
U vruću juhu stravljajte žlicu po žlicu smjese, kuhajte dok ne omekšaju.
Postupak pripreme pogledajte u videu:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.