Brale su se sorte Istarska malvazija, Chardonnay i sivi Pinot. Ovo je ujedno prva etapa berbe i od ovih će se sorti raditi pjenušac Re. Svježina rano jutarnjih sati najbolje je vrijeme za berbu. Vinograd je pun marljivih berača jer je izuzetno važno da grožđe u trenutku preradbe ne bude toplo . Razlog zašto se na početku berbe kreće s branjem grožđa za pjenušac je taj što u ovoj fazi grožđe ima više kiseline i niže šećere. Stoga se može dobiti svjež pjenušac. U sekundarnoj fermentaciji pjenušca, razvije se još 0,5 % alkohola i stoga se pomno prati na vrijeme. Nakon što se obavi berba za pjenušac, grožđe se sprema u prešu nakon čega kreće fermentacija u inoks bačvama. Berba grožđa od kojeg će se raditi pjenušac RE traje 2 dana, a pokupit će se 10 tona grožđa. Tijekom sljedećeg tjedna, 7 do 10 dana berba će mirovati te se nakon toga kreće s berbom grožđa za malvaziju.
Nova berba kao novi životni ciklus u Istarskoj vinariji Kabola!
Najčitanije
Najnovije
Pravo porijeklo Momčila Bajagića Bajage? Rođen u Hrvatskoj, a mnogi misle da je iz Srbije – njegovi korijeni kriju tajnu
Valentina iz 'Ljubav je na selu': 'Mama mi je rekla da se prijavim u show, a kod Dejana mi se svidjelo...'
Ovaj poznati Srbin je zet Mile Kitića: Godinama voli njegovu kćer, a bodrio ga je i u Areni Zagreb

