Ovim događajem se ujedno obilježilo i 25 godina Belcolade, vodećeg svjetskog branda belgijske čokolade namijenjene profesionalnim „chocolatier“-ima, industriji, slastičarima i kuharima. Večeri je prisustvovao i Stéphane Leroux, svjetski majstor čokolade i autor knjige "Chocolate Matter - Matiere Chocolat", čija će se druga knjiga uskoro naći u prodaji. Za ovu prigodu oduševio je prisutne umjetničkom skulpturom napravljenom isključivo od čokolade i jestive boje, bez ikakve pomoćne konstrukcije. Za izradu ove skulpture trebalo mu je četiri dana i više od 9 kg čokolade. Večeri su prisutvovali brojni gosti iz vodećih tvrtki konditorske indusrije, kao i industrije sladoleda, čokoladnica, hotelijerstva i ugostiteljstva.

Veleposlanica Kraljevine Belgije istaknula je dobru suradnju dviju prijateljskih zemalja, kao i perspektivu u rastu gospodarske suradnje: „Belgijska čokolada ima daleku povijest koja počinje još u 18. Stoljeću. Otkako je Jean Neuhaus 1912. izumio praline, Belgija se jako ponosi svojom vrhunskom čokoladom čijom proizvodnjom se bavi više od 200 belgijskih tvrtki.“ Predsjednik Uprave Puratos Kondinga, g. Aleksandar Andrić, istaknuo je uspjehe konditorske industrije u borbi s recesijom, kao i prilike koje se otvaraju na području ulaganja u industrije hrane, turizma kao i na tržištima EU gdje Puratos Grupa ima dugogodišnje iskustvo. Fotografije: Story press