Zagreb je nedavno prvi put imao čast biti domaćin prestižne regionalne dodjele nagrada Veuve Clicquot Business Woman Award, koja je održana u hotelu Esplanade Zagreb. Nagrada se svake godine dodjeljuje uspješnim poslovnim ženama iz 27 zemalja. U izboru sudjeluje i Hrvatska, i to drugu godinu zaredom. Nažalost, naše finalistice, Mirjana Brlečić i Anja Zambelli Čolak, nisu pobijedile.
Thomas Bouleuc, međunarodni direktor kuće Veuve Clicquot, trofej Veuve Clicquot Business Woman Award uručio je Urški Šefman Sojer iz Slovenije, suosnivačici i kreativnoj direktorici lanca slastičarnica Zvezda u Ljubljani. Osim o nominiranim damama iz Slovenije, Srbije, Crne Gore i Hrvatske, s Thomasom Bouleucom razgovarali smo o novitetima tvrtke Veuve Clicquot te o njezinoj zanimljivoj povijesti za koju je zaslužna udovica Clicquot.
Story: Imali ste priliku upoznati izvanredne žene iz regije. Kako biste ih opisali?
Sve što mogu reći jest da vjerujem kako bi Madame Clicquot bila presretna da ih je i sama mogla upoznati te razgovarati s njima o njihovim divnim postignućima.
Story: Večer u hotelu Esplanade Zagreb bila je posvećena svim ženama koje dijele jednake kvalitete kakve je imala Madame Clicquot. Možete li nam reći koje su to kvalitete?
Madame Clicquot bila je pionirka po inovacijama u šampanjskoj industriji. Ako govorimo o njezinim kvalitetama, to su inovativnost, hrabrost i vizija. To su ujedno i ključni atributi koje na međunarodnoj razini slavimo dodjelom nagrada Veuve Clicquot Business Woman Award.
Story: Kada ste počeli tradiciju dodjele prestižne nagrade Veuve Clicquot Business Woman Award, odnosno, kako ste došli na ideju odati počast uspješnim poslovnim ženama?
Dodjela nagrade Veuve Clicquot Business Woman Award počela je 1972., točno na 200. obljetnicu rada naše tvrtke. Nastala je kako bismo odali počast poslovnim ženama koje dijele jednaku viziju, hrabrost i inovativan duh kao i Madame Clicquot. Ne samo što smo prvi odlučili slaviti te kvalitete, ujedno smo i najvjerodostojniji uzmemo li u obzir da je Madame Clicquot preuzela tvrtku pokojnog supruga i razvila je zahvaljujući poduzetničkom duhu. Ne samo što je stvorila šampanjac koji se distribuira diljem svijeta nego je i osmislivši stol za rotiranje boca revolucionalizirala proces njegova nastanka. Madame Clicquot je proizvela prvi rosé, ali i prvi vintage šampanjac.
Razgovarala: Nikolina Kunić
Foto: Getty