Probudio sam se, znači, u redu sam još barem 15 sati. Nije s neba sišao veliki bradonja, nije nas maznuo meteor, zemlja se nije raspolovila, svemirci nas nisu napali. Još.
Šteta, taman sam spremio velike zalihe hrane u frižider. Kupio sam 12 jaja, maslac, glavicu celera i češnjaka. Taman sam mislio da će me sašiti u snu, kad ono, shit, moram opet čitati depresivne naslovnice novina i pitati se hoće li me krknut kad budem pio kavu, ili jeo bolognese? Kako li će to izgledati, ako do toga ikada dođe?
Ako je već tako, onda želim skuhati najbolju pastu sa salsom, posuti je najboljim parmezanom, želim pojesti najbolji burger koji mogu, želim biti sa ljudima koje volim, slušati The Walker Brothers 'Sun ain't gonna shine anymore'. Otvorio bi prvo bocu Bollinger GrandAnne, onda bi maznuo jedan Diddier dagenau Silex, nakon toga bocu Kurny, i za kraj Chateaud'Ykem.
Nakon svega, želim otvoriti bocu porta, pojesti komad sira. Ispričao bi se svim ljudima koje sam povrijedio, zagrlio sve ljude koje volim, i još jednom rekao da ih volim. Popio bi najbolji espresso i čekao da sve skupa ode u klinac. Jer, ne može se izbjeći ništa. Pa-pa.
U biti, dogodit će se sljedeće. Otići ću u grad platiti nekoliko uplatnica, na poštu podići neki žuti papirić, previše dugo parkirati auto na jednom mjestu zbog reda u banci i pošti i popušiti kaznetinu na brisaču. Popiti ću kuhano vino sa previše klinčića, maznuti previše slatku medicu i popiti hladnu kavu od 12 kuna. Kupiti poklone, izlizati kartice, potrošiti 100 kuna na mobitelu.
Pročitati ću o novoj aferi koja trese Hrvatsku, vrlo vjerojatno koji casual govor mržnje naspram gay populacije, i koju će haljinu za Silvestrovo odjenuti neka čubasta, sisata starleta. Slušati ću pitanja gdje ću za Badnjak? I ostala yada, yada, yada gluposti.
Ljudi pored kalendara Maya zaborave na uplatnice i registar branitelja. Čekaju još jedan dobar tulum, možda je i to najbolji dio smaka svijeta. Ja znam da meni je.
Burger za smak svijeta:
1 burger pecivo 1 jaje 50 g vratine Kečap Mladi luk Rajčica Gljive 1 žlica šećera Jabučni ocat Sol Papar Ulje Malo kiselih krastavaca
Foto: Story
Vratinu na masni papir i na 170 stupnjeva
Foto: Story
Šećer karameliziramo, dodamo mu jabučni ocat i ketchup
Foto: Story
Na ulju pirjamo mladi luk i gljive
Foto: Story
Tostiramo pecivo za burger
Foto: Story
U pljeskavici izbušimo rupu, ispečemo meso zabijemo jaje u nju zaljevajući uljem od pečenja