Elvis Presley preminuo je 17. kolovoza 1977., a glasine o tome što je uzrok njegove smrti šire se i danas. Kažemo glasine jer se detalji još ne znaju. Obdukcija je napravljena istog dana, ali je Elvisova obitelj 'zapečatila' izvještaj na 50 godina. Dakle, za tri godine doznat će se detalji smrti kralja rock'n'rolla. 

Elvis Presley volio je mlađe djevojke
Profimedia 

Poznato je da je Elvis živio nezdravim načinom, prežderavao se hamburgerima, zloupotrebljavao je lijekove na recept... Pred kraj smrti imao je 158 kila, a zdravlje mu se naglo pogoršavalo. S obzirom na to da se ne zna točan uzrok smrti, neki su vjerovali da je doživio srčani udar, a neki da je umro od predoziranja (drogom ili lijekovima). 

Elvis Presley je navodno lažirao svoju smrt
Profimedia 

Dan Warlick prisustvovao je obdukciji Elvisa i pokrenuo je teoriju da je pjevač umro od srčanog udara dok se naprezao na WC-u. On je govorio kako Elvis dugo nije imao stolicu i pri pokušaju nužde je stisnuo abdominalnu aortu i preminuo. Imao je 42 godine, a misterija oko njegove smrti postala je ogromna kada obitelj nije htjela dopustiti da išta izađe u javnost naredna pet desetljeća. 

Uz Elvisa je medicinska sestra bila bez prestanka, a kada se dvije godine prije smrti odbio prati, na tijelu su mu se počele pojavljivati rane. Navodno je stalno pio koktele lijekova i prepisano mu je gotovo 9000 tableta, bočica i injekcija sedam mjeseci prije smrti. Njegovo beživotno tijelo pronašla je tadašnja 21-godišnja djevojka Ginger Alden. Ona je u svojim memoarima napisala kako je pronašla u donjem dijelu pidžame u kupaonici. 

Rezultati obdukcije Elvisa Presleya doznat će se 2027
YouTube Po Elvisu Presleyju je snimljen biografski dokumentarni filma 'Elvis'

'Njegove ruke su ležale na zemlji, uz bokove, dlanova okrenutih prema gore. Bilo je jasno da se od trenutka kada je pao na pod Elvis nije pomaknuo. Vrh njegovog jezika bio je stisnut među zubima, a lice mu je bilo na mrlje. Nježno sam podigla jedan kapak. Njegovo oko je gledalo ravno ispred sebe, krvavo crveno', rekla je. 

Američkog liječnika Georgea C. Nichopoulosa, poznatijeg i kao Dr. Nick, godinama su krivili za Elvisovu smrt. Sudilo mu se zbog prekomjernog prepisivanja lijekova, ali oslobođen je optužbi. Preminuo je u veljači 2016. 

Više fotografija Elvisa pogledajte u galeriji: 

Profimedia Elvis Presley znan je i kao 'kralj rocka', a njegov život ne prestaje fascinirati javnost.