Najveća hrvatska zvijezda u Hollywoodu, glumac Goran Višnjić bio je zvijezda prve naslovnice Storyja, a prvi je broj izišao 17. travnja 2002. godine. Pionirski broj na 72 stranice punile su brojne priče o domaćim i stranim celebrtyjima. Zagrebačka manekena s talijanskom adresom Nina Morić, pjevačica Jelena Rozga koja je ispričala kako je preživjela brodolom, glumac i voditelj Tarik Filipović i još mnogi drugi utabali su put tog travnja 2002. godine magazinu Story, koji dan danas istim sigurno korača. Kako je točno izgledao taj prvi broj, prelistajte u nastavku i uživajte. 

Šarmer tamne kose svojim je glumačkim talentom otada do danas ostvario brojne uspješne uloge – od toga da je postao glavni glumac u ‘Hitnoj službi’ do uloga u filmovima ‘Ljubav bez izlaza’, ‘Posljednja volja’ i ‘Doktor Sleep’. 

Glumio je i u mini-seriji ‘Spartak’, pojavljuje se i u filmu ‘Elektra’ s Jennifer Garner u glavnoj ulozi. Tijekom ljeta 2005. Višnjića se često spominjalo u kontekstu kandidata za ulogu Jamesa Bonda u filmu ‘Casino Royale’. Poznato je da je prošao audiciju za tu ulogu te završio kao finalist, iako je na kraju uloga dodijeljena britanskom glumcu Danielu Craigu.

Ovih dana Višnjić ne skida osmijeh s lica u rodnom Šibeniku gdje je prije nekoliko dana bio u publici 61. Međunarodnog dječjeg festivala. Za njega je to bila posebna večer jer je upravo na toj pozornici napravio prve glumačke korake.

PRELISTAJTE NAŠ PRVI BROJ Goran Višnjić krasio nam je naslovnicu 2002.
Story arhiva 

U šibenskom amfiteatru ispred Gradske knjižnice Juraj Šižgorić organizirano je čitanje priča djeci, a jednu od priča pročitao je i glumac sa zavidnom holivudskom karijerom. Pročitavši 'Ježevu kućicu' autora Branka Ćopića, Višnjić je podsjetio na njenu univerzalnu poruku o ljubavi prema vlastitom domu. Ujedno se i pridružio inicijativi Ministarstva znanosti i obrazovanja koje je 2021. godinu proglasilo godinom čitanja.

'Glumci su jack of all trades (svestrani), kako bi rekli Amerikanci! Morate znati sve! Čitanje djeci - to je zapravo jedan vid samog početka svake karijere. Sve ove stvari koje radimo na festivalu mogu jednog dana nekoga potaknuti ili probuditi iskricu u nekom djetetu', rekao je naš proslavljeni glumac za HRT.