Britanska kraljica Elizabeta II oko svog je izbora hrane vrlo izbirljiva, ali i rigorozna. Tako, primjerice, ne podnosi tjesteninu, rižu i krumpir, zbog čega ih je - zabranila u palači. Ista stvar je i s češnjakom, kojeg ova 94-godišnjakinja izbjegava zbog lošeg zadaha. Ne voli niti luk, brzu hranu... Što to onda Elizabeta jede? Odgovor na pitanje dao je bivši chef kraljevske palače Darren McGrady, koji je otkrio kako izgleda njezin dnevni meni.

Kraljevski chef otkriva kako izgleda dnevni meni kraljice Elizabete
Profimedia 

Svoj dan Elizabeta najčešće počinje jednostavnim doručkom - čajem i keksima. Nakon toga slijedi i zdjelica pahuljica, ali Elizabeta, pazeći na zdravlje i liniju, odabire one s malim udjelom ugljikohidrata.

Nadalje, i kraljičini ručkovi poprilično su zdravi. Za ovaj obrok tako najčešće odabire malu porciju grilane ribe ili piletine sa špinatom ili laganom salatom.

Kraljevski chef otkriva kako izgleda dnevni meni kraljice Elizabete
Profimedia 

Međutim, kada dođe popodne, Elizabeta se 'baca' na nezdravu hranu. Popodne tako uživa u kiflicama s marmeladom i kremom. Osim toga, velika je ljubiteljica čokolade. 'Prava je čokoholičarka. Sve što bismo stavili na meni, a da ima čokolade u sebi, ona bi odabrala', rekao je chef, koji je otkrio i zanimljiv način na koji Elizabeta kuharima daje do znanja da joj neki obrok ne odgovara.'Za vrijeme obroka, na stolu ima knjižicu u koju, ako joj određeno jelo nije ukusno, napiše: 'Ne želim ovo više jesti''.