Tužna vijest zatekla je danas sve ljubitelje gastronomije kada su čuli da je od zastoja srca, u 51.godini života preminuo Antonio Jerković - voditelj, suvlasnik i chef zagrebačkog Gyoza Sake Bara koje je često u gastronomskim kuloarima poznato kao 'najjapanskije' mjesto u Zagrebu. Popularno mjesto otvorio je 2016. u Boškovićevoj ulici, s japanskim partnerom, Shinom Ayukawom. Jerković je ranije živio u Japanu, bio je veliki zaljubljenik u tamošnju kulturu i gastronomiju. Svojedobno je živio i u New Yorku, gdje je studirao fofografiju.

Iznenada preminuo poznati zagrebački chef
Nina Djurdjevic/PIXSELL 

Dodatni šarm njegova lokala bio je u tome što je Antonio sve kuhao sam, ali se pronalazio i u ulozi konobara, tumača svih jela, a ponekad i recitatora poezije, piše Dobra Hrana. 'Mračni kafić je malo preuređen tako da podsjeća na neko od onih mjesta iz serija Davida Changa, za koje se uvijek čini da što su ružnija imaju bolju hranu. Gyoza ima i malu funkcionalnu terasu na uglu ulice koja se dio dana malo muči sa suncem, ali je ugodno sjediti na njoj', opisivala je po otvorenju restorana 2016. godine Plava kamenica.