'Ne volim emisije Gordona Ramsayja - naporan je i bučan. Nisam voljela ni Jamieja Olivera, sve dok nije prestao biti iritantan', govori 84-godišnja britanska kulinarska zvijezda koju je hrvatska javnost upoznala u emisiji ‘Dobar, bolji, najbolji… britanski slastičar’. Emisiju je napustila prije tri godine, ali ne zbog umirovljenja. Slavna Mary, koja je studirala na pariškoj školi Le Cordon Bleu, 
u veljači je objavila novu kuharicu (ima ih već više od 70!), a ima i novu emisiju.

Omiljeni slatki recept 'kraljice kolača'
Profimedia 

Klasičan tart od limuna

ZA TIJESTO:  
225 g oštrog brašna  
150 g hladnog maslaca narezanog na kockice  
25 g šećera u prahu  
1 veliko jaje  
2 žlice vode
ZA NADJEV:  
9 velikih jaja  
300 ml slatkog vrhnja  
350 g sitno mljevenog šećera  
sitno naribana korica i sok od šest limuna

Priprema

U procesoru miješajte brašno, maslac i šećer sve dok ne dobijete mrvičastu strukturu. Potom dodajte jaje i vodu. Miksajte dalje dok se tijesto ne oblikuje u kuglu. Tijesto tanko razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi te ga stavite u kalup, tako da višak prelazi rub kalupa za pite promjera 28 cm. Prije pečenja ohladite tijesto u hladnjaku oko pola sata. Pećnicu zagrijte na 200 °C. Prekrijte tijesto papirom za pečenje te pospite grahom ili kuglicama za pečenje. Pecite bez nadjeva 15-ak minuta, odnosno dok ne dobije blijedu zlatno-smeđu boju. Izvadite iz pećnice, uklonite kuglice i papir za pečenje. Tek sada odrežite višak tijesta. Potom vratite u pećnicu na 10 do 12 minuta (i dalje bez nadjeva). Smanjite temperaturu na 160 °C. U velikoj zdjeli izmiješajte sve sastojke za nadjev te ulijte u tijesto. Stavite u pećnicu na još 35 do 40 minuta, odnosno dok se nadjev ne zgusne. Pustite da se pita potpuno ohladi prije vađenja iz kalupa. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.