Kasnoljetna i jesenska vjenčanja imaju privilegiju uživanja na lokacijama iz snova. Jedna od tih lokacija zasigurno su i vinogradi! Ljepota prirode, snaga uređenih vinograda, prirode, toplih dana i ugodnih noći i više su nego dovoljan razlog za odabir vama omiljenog vinograda i za vašu proslavu ljubavi. Hrvatska je vinorodna zemlja i svaka regija ima brojne lokacije idealne za organizaciju vjenčanja. Slavonija, Međimurje, Plešivica, Istra, dalmatinski otoci i zaleđe, unutrašnjost Dubrovnika – i inače su nezaobilazne destinacije za ljubitelje i poznavatelje vrhusnkih vina. Pa osim lijepe prirodne scenografije vaše vjenčanje u vinogradu ima privilegiju i posluživanja vrhunskih vina vašim uzvanicima. Ukoliko vam se dopada ideja vjenčanja u vinogradu naši će vam savjeti o organizaciji i uređenju biti od pomoći a zanimljivo je kako je nedavno svojim fotografijama iz vinograda iznenadila i slavna glumica Sarah Hyland koja je sa zaručnikom upravo u vinogradu obilježila datum planiranog pa odgođenog vjenčanja, na kako je rekla lokaciji iz snova.

Sarah Hyland i Wells Adams

Istražite i odlučite – ovisno koje su vam lokacije zanimljive i dostupne razgovarajte s vlasnicima vinograda i vinarija o mogućnosti organiziranja vjenčanja te proslave vjenčanja na njihovom imanju. Ne zaboravite razgovarati o mogućnosti organiziranja proslave sa svim pojedinostima, od broja ljudi, prilaza i parkinga, prostora, smještaja uzvanika…

Priroda je najljepši scenograf – vjenčanje u vinogradu ne zahtijeva veliko uređenje, već odabrane detalje koji će vas i vašu priču spojiti sa samim mjestom. Razmislite gdje bi voljeli održati ceremoniju vjenčanja, proslavu vjenčanja, svečani obrok ili druženje. Iskoristite najbolje i ono najljepše od prirode.

Dekoracije – odabrano cvijeće, rasvjeta i detalji tipični za vinograd i vinariju – bačve, neka budu vaš odabir. Dekoracija ne mora biti puno ali odabrane moraju biti u skladu s vašom pričom, odabranim bojama, stilom. Preporuka je nature, rustik i boho stil dekoracija.

Domaće i lokalno – hrana, slastice, sokovi, likeri, marmelade, voće, vino – sve to neka bude odabrano od lokalnih proizvođača, pripremljeno u dogovoru s vinarijom ili restoranom. Na taj način približavate i doživljaj same regije i lokaliteta vašim uzvanicima te se potvrđujete kao par koji upravo odabranim detaljima kreira nezaboravan doživljaj.

Boje – sve nijanse zlatne, tamno crvene, zelene, drveta i cvijeća i više su nego odličan odabir.

Fotografije – iskoristite svu ljepotu lokacije za fotografije iz snova. Dogovorite s fotografom da unaprijed izvidite lokaciju i u skladu s dobom dana odradite fotografiraje za pamćenje.

Vine pairing – sve je više ljudi koji znaju o vinima i koji uživaju u vođenim degustacijam. Zato je i vaše vjenčanje u vinogradu idealna prilika za detalj više, dobro uparena vina s jelovnikom uz sommeliera koji će na ugodan način uputiti uzvanike u posebnost odabranih vina na vašoj svečanosti.

I ne zaboravite – uživati u svakom dijelu dana i večeri. Jer i noćni sati u vinogradu imaju čar.

 

 

TEKST Martina Rafaeli

FOTOGRAFIJE Unsplash / Instagram

 

Sve za vaše vjenčanje