Bez obzira na sezona i godinu u kojoj se nalazimo, vjenčanja su uvijek popularna tema. Iako se popularnost vjenčanja nikad ne mijenja, svaka nova godina donosi nove trendove koji svako vjenčanje čini zanimljivim, uzbudljivim i posebnim. Wedding trendovi obuhvaćaju sve od broja uzvanika, lokacije i uređenja prostora do zaručničkog i vjenčanog prstenja, vjenčanice, cipela i make upa. 2023. godinu obilježila su elaborirana vjenčanja, slavlja koja su trajala nekoliko dana, dekadencija u obliku pjenušac tornja i raskošnih cvjetnih dekoracija, dodatak jarkih boja, odmak od tradicije kada su modni dodaci u pitanju te inspiracija osamdesetima i devedesetima u odabiru vjenčanice.

Kako će izgledati vjenčanja u 2024. godini? Potragu za najvećim wedding trendovima koji će obilježiti godinu vjenčanja ispred nas započeli smo na Pinterestu!

Pinterest trendovi vjenčanja 01.jpg
Unsplash 

Pinterest – mjesto na kojem započinju svi trendovi

Na kraju svake godine, Pinterest, platforma na kojoj milijuni korisnika svakodnevno traže inspiraciju, objavila je svoj Pinterest Predicts – popis trendova koji tek dolaze!

Što Pinterest Predicts čini toliko posebnim i zbog čega ga svake godine s nestrpljenjem iščekuju ne samo privatni korisnici, već i svi zainteresirani i uključeni u svijet lifestyle tema i proizvoda? Osim za inspiraciju, Pinterest koristimo za planiranje – od outfita koje želimo nositi preko inspiracije za preuređenje doma do ideja za vjenčanje. Po broju pretraživanja različitih pojmova i prema spremljenim vizualima, Pinterest lako može predvidjeti koji će trendovi zapravo obilježiti godinu ispred nas zbog čega njegova predviđanja prate mnogi brendovi!

Iznimka nije ni svijet vjenčanja. Kao mjesto na kojem zajednički mogu kreirati mood board, spremiti inspiraciju i primjere detalja koji im se sviđaju, te ga podijeliti s onima koji sudjeluju u organizaciji vjenčanja, Pinterest je jedan od najpopularnijih alata koje mnogi parovi koriste prilikom planiranja i pripreme vjenčanja.

Pinterest trendovi vjenčanja.jpg
Pinterest 

S obzirom na to da su mnogi parovi koji svoje vjenčanje planiraju u 2024. godini već krenuli s traženjem inspiracije i kreiranjem mood boarda na Pinterestu, prvi trendovi iskristalizirali su još prije početka 2024. godine. 

U nastavku otkrivamo pet najvećih trendova koji će obilježiti svijet vjenčanja u godini ispred nas!

Najveći wedding trendovi koji će obilježiti 2024.

Retro estetika inspirirana sedamdesetima

U Pinterest Predicts izvještaju koji nam je otkrio najveće trendove koje možemo očekivati u 2024. godini, kao najveći wedding trend istaknuo se groovy weddings ili vjenčanja inspirirana stilom i estetikom sedamdesetih. Od odabira pozivnica preko vjenčanice i odijela do dekoracije i glazbe, 70-e godine prošlog stoljeća bit će najveća inspiracija za opuštena i zabavna vjenčanja u 2024. godini što najbolje potvrđuje Pinterest pretraživanja. Pretraživanja pojma groovy weddings doživjelo je porast od čak 170%, a jednaki trend prate i pretraživanja vjenčanice inspirirane 70-ima i retro vjenčanja. Čak i kada je riječ o fotografijama i videu, retro estetika analogne fotografije i videografije bit će popularan trend.

Pinterest trendovi vjenčanja retro estetika.jpg
pexels 

Tradicionalne raskošne vjenčanice, moderan odvažni party look

Dva ili više vjenčanih lookova su trend koji će se u 2024. godini vratiti na velika vrata. Presvlačenje mladenke, obično nakon ponoći i nakon rezanja torte kojim bi završio ceremonijalni dio vjenčanja, bilo je veliki trend u devedesetima i na početku dvijetisućitih. Nakon petnaestak godina tijekom kojih je većina mladenki birala jednu vjenčanicu za cijeli dan, posljednjih nekoliko godina najavilo je povratak trenda više wedding lookova. U 2024. godini, jedna od trendova u svijetu vjenčanica bit će tradicionalne vjenčanice s raskošnom suknjom, ukrašene elaboriranim detaljima i dodatkom vela. Iako će izgledati romantično i elegantno tijekom obreda i na fotografijama, raskošne tradicionalne vjenčanice nisu nužno kreirane za zabavu i ples zbog čega će ih mnoge mladenke u drugom dijelu dana zamijeniti odvažnim party lookom poput mini haljine.

Millanova Atelier vjenčanica.jpg
Milla Nova Milla Nova Atelier

Millanova Atelier mini vjenčanica.jpg
Milla Nova Milla Nova Atelier

Minimoon ili mali medeni mjesec

Nakon stresa koje za veliku većinu mladenaca donosi planiranje i priprema vjenčanja, medeni mjesec je baš ono što im treba kako bi uživali u početku nove ere svoje veze. Ipak, u 2024. godini primijetit ćemo trend odgode medenog mjeseca. Sve više parova za svoj medeni mjesec će birati velika putovanja o kojima su oduvijek maštali, ali koja zahtijevaju više planiranja, vremena i novca. Umjesto odlaska na medeni mjesec odmah nakon vjenčanja, parovi će odgoditi veliko putovanje za vrijeme koje im više odgovara, a nakon vjenčanja počastit će se malim medenim mjesecom. Produženi vikend na moru ili vikend road trip bit će super izbor za odmor, opuštanje i uživanje nakon vjenčanja, a prije velikog medenog mjeseca!

medeni mjesec.jpg
Shutterstock 

Ne tako tipičan meni

Hrana je jedan od važnih elemenata svakog vjenčanja, a ove godine mnogi će mladenci kreirati meni sa svojim potpisom. Umjesto tradicionalnih odabira kada su hrana i piće u pitanju, u 2024. godini često ćemo viđati zanimljive dodatke meniju koji će odgovarati osobnosti i osobnom ukusu mladenaca. Sushi bar, pizza u ponoć, raskošno dekorirane retro torte i koktel bar sa zanimljivim koktelima samo su neki od ne tako tipičnih gastro odabira koje možemo očekivati na meniju.

Pinterest trendovi vjenčanja green vjenčanja
Shutterstock 

Green vjenčanja

U planiranju vjenčanju i svojim odabirima, sve više parova posvećuje pažnju održivosti. Green ili eco-friendly vjenčanja trend su koji je sve veći iz godine u godinu, a iznimka neće biti ni 2024. godina. Upravo suprotno, green vjenčanja u 2024. godini otići će stepenicu više i izgledati bolje i raskošnije no ikad! Vjenčanja na otvorenom bit će omiljeni odabir, a omiljene lokacije bit će idilične livade, bajkovite šume ili lokacije s pogledom na more. Prirodnu ljepotu lokacije parovi će ove godine objeručke prihvatiti – cvijeće i zelenilo bit će ključna dekoracija, a pokloni za goste bit će jednostavni i eco-friendly poput prirodnog sapuna, bočice maslinovog ulja, začini ili lokalni med.

Pinterest trendovi vjenčanja
Shutterstock 

Ukoliko ste zaljubljenik u svijet vjenčanja ili ćete uskoro reći sudbonosno DA, Sajam vjenčanja u Areni Zagreb je prava adresa za vas!

Regionalno najveća i najraskošnija manifestacija vjenčane tematike ugostit će čak 200 izlagača - salone vjenčanica, dizajnere, zlatare, cvjećare, slastičare, catering kuće, fotografe, dekoratere, organizatore vjenčanja – na više od 5500 četvornih metara!
Sadržajan program - zanimljive promocije, kreativne radionice, degustacije slastica, cvjetne radionice, prezentacije trendova u vjenčanoj modi, nagradne igre s vrijednim darovima, dobrotvorna tombola, atraktivne pogodnosti za uštedu prilikom organiziranja vjenčane svečanosti – sve vas to očekuje u Areni Zagreb!

Više doznajte ovdje i dođite na Sajam vjenčanja Zagreb od 2. do 4. veljače 2024. godine!

05_SajamVjencanja_2024_1200x800_W.png
Story