Čini se nemogućim povezati pojam vjenčanja i u zadnjih nekoliko mjeseci usvojen pojam socijalne distance. Jer vjenčanja su upravo sve što socijalna distanca ukida – kontakt, zagrljaj, druženje, ples, čestitanje… Ali kako stvari stoje pojam vjenčanja sa socijalnom distancom postaje dio realnosti i zato je korisno razumjeti osnovne karakteristike ovog tipa vjenčanja.

Vjenčanje sa socijalnom distancom podrazumijeva ceremoniju i/ili proslavu vjenčanja s primjenom određenih epidemioloških mjera a s namjerom smanjenja rizika od prenošenja virusa COVID-19. Mjere mogu podrazumijevati – limitirani broj uzvanika, nošenje zaštitne maske, mjerenje tjelesne temperature, regulirano sjedenje, mjera udaljenosti između uzvanika, mogućnost ukidanja druženja na plesnom podiju, reguliran način posluživanja hrane i pića, stalne mjere dezinfekcije ljudi i prostora…

Možda ste i vi jedan od parova koji je odgodio vjenčanje za neka bolja vremena upravo s željom da sve ovo gore navedeno  – izbjegnete. Uz nadu da će koronavirus oslabiti, nestati. Ali postoje i parovi koji su upravo u inat virusu odlučili održati vjenčanje pristajući na nove uvjete. Ali uz uvjet – zdravlje je prije svega. Zato je vrlo važno u dogovoru s organizatorom vašeg vjenčanja, ili osobljem mjesta ceremonije i/ili proslave da zajedno prođete sve detalje, kreirate protokol, pružite osjećaj sigurnosti te omogućite uživanje u vašem vjenčanju. Jer bez obzira na sve, vjenčanja su i više nego divan razlog za veselje, prilika za usvajanje novih formata druženja, na nov način ali ne s manje stila i osobnosti.

Svijet vjenčanja je u velikoj promjeni, a na svakom paru budućih mladenaca je da samostalno odluči kada će se i pod kojim uvjetima održati njihovo vjenčanje. Neke dosadašnje vizije zamijeniti će nove kreativne ideje jer jedno je sigurno – ljubav nije i nikada neće biti otkazana, a upravo to nam potvrđuju vjenčanja za pamćenje, vjenčanja ipak održana u 2020.

 

TEKST Martina Rafaeli

FOTOGRAFIJE Nina Roland Wedding Photographer / Organizacija shootinga i lokacije: Bloom Weddings Croatia

 

Sve za vaše vjenčanje