Pantone Colour Institute svjetski je autoritet za boje i već više od dva desetljeća postavlja kolorističke trendove koji se odražavaju u svim segmentima življenja. A čini se da smo upravo Pantone boju 2021. čekali s više nestrpljenja neko ikada prije, uz nadu da će boja biti najava bolje budućnosti, da će baš ta boja biti prozor u bolja vremena. Boja za 2021. su doživljaj dviju boja, ili kako su i sami istaknuli, brak boja Ultimate Gray + Illuminating.

Opisane kao dvije samostalne boje koje ukazuju kako različiti elementi podržavaju jedan drugog, te na najbolji način odražavaju mood Pantone boje za 2021. U istom trenu praktična, čvrsta te topla i optimistična, ova kombinacija predstvalja snagu i pozitivnost. Ovo je priča o boji koja je u sebe pospremila duboke osjećaje dubokih promišljanja s obećanjem nečeg sunčanog i prijateljskog.

Poruka sreće podržana moralnom čvrstoćom, kombinacija Ultimate Gray + Illuminating, ambiciozna je i daje nam nadu. A mi moramo osjetiti da će sve biti jasnije, što je i osnova ljudskog duha.

I kako ljudi gledaju kako osnažiti same sebe energijom, jasnoćom i nadom kako bi nadvladali neizvjesnost, produhovljene i ohrabrujuće nijanse udovaljavaju zahtjevu za vitalnošću. PANTONE 13-0647 Illuminating je snažna i vesela žuta  koja blješti živahnošću, topla žuta prožeta snagom sunca. PANTONE 17-5104 Ultimate Gray je amblem čvrstih i pouzdanih elemenata koji nam pružaju sigurnu čvrst temelj. Boja kamenčića na plaži i prirodni elementi koji se prepliću s pojavom sunčevih zraka i izdrže test vremena. Ultimate Gray tiho priziva, ohrabruje osjećaje pribranosti, mira i otpora. Leatrice Eiseman, izvršna direktorica Panetone Color Institute, opisala je ovu kombinaciju kao onu koja nam pruža otpor i nadu. Osnažujući duh, ova kombinacija osvjetljava našu urođenu potrebu za biti viđen, vidliiv, prepoznat, iambi vlastiti glas. Kombinacija je to koja veže ono iznutra, inovaciju i intuiciju, poštovanje prema mudrosti, iskustvo, inteligenciju koja inspirira obnovu, gura nas naprijed ususret novim načinima razmišljanja i koncepata.

A koje su to ideje koje možemo primjeniti u vjenčanjima? Za početak neka to budu divne nijanse žute u zaručničkom prstenju…

 

Prisjetimo se i boja prijašnjih godina!

 

TEKST Martina Rafaeli

IZVOR The Panetone Color Institute 

 

Sve za vaše vjenčanje