Ako ste mladenka trudnica ili mlada mama koje se priprema za vjenčanje, sigruno vam se nameću brojna pitanja.

Za buduće mame

Uz pripreme za vjenčanje, važno je da se puno odmarate pa dio obveza prepustite osobama od povjerenja. Pri odabiru haljine i detalja:

• Ako ste u 1. tromjesečju, možete odabrati haljinu kakvu želite, no ipak preporučujemo da ne bude preuska u gornjem dijelu i oko trbuha. U 2. tromjesečju odlučite se za haljinu A kroja ili onu s korzetom i širom suknjom. Za 3. tromjesečje idealna je haljina rezana visoko ispod prsiju. Cipele neka budu udobne, ne previsokih peta. Pripazite da cvijeće u buketu nije intenzivnog mirisa jer bi vam moglo smetati.

Za mlade mame

Nakon poroda dobro je pričekati da se svo troje uhodate u novi ritam i obveze. Kod priprema će vam trebati pomoć, ne samo oko vjenčanja, već i bebe:

• Osigurajte osobu koja će se skrbiti o bebi za vrijeme ceremonije i zabave. Uputno je osigurati posebnu prostoriju u kojoj će se dijete moći presvući, nahraniti i uspavati. Na vrijeme pripremite sve potrebne sitnice: pelene, odjeću, kozmetiku, hranu, bočicu, dudicu, omiljenu igračku… Radi uštede, razmislite i o organiziranju vjenčanja i krštenja u isto vrijeme.

Savjetujemo vam da čitavom vjenčanju pristupite svečano, ali i sa što manje obveza. U ovoj večeri najvažnije je da svo troje budete zadovoljni i da uživate.

Sve za vaše vjenčanje