22. travnja davne 1925. na mjestu nekadašnjeg klizališta, uz Glavni kolodvor otvoren je hotel Esplanade kako bi pružao vrhunski smještaj za putnike slavnog Orient Expressa.

I danas ova zagrebačka ljepotica, ikona stila i elegancije, nastavlja slijediti tradiciju vrhunske usluge prateći pritom nove trendove i potrebe modernih gostiju!

Hotel Esplanade, najpoznatiji i najluksuzniji hotel u Zagrebu, 22. travnja 2015. obilježava 90 godina svojega postojanja. Njegova bezvremenska otmjenost, elegancija i šarm kojima je davne 1925. privukao putnike poznatog Orient Expressa i danas ovaj hotel čine elitnim odredištem te kulturnom i povijesnom ikonom Zagreba. Poznat kao hram udobnosti i gastronomije, u svojoj 90. godini uspješno drži korak sa suvremenošću, u isto vrijeme njegujući harmoniju tradicije i prošlih vremena.

Esplanade Zagreb Hotel- archive photo material (13)

Hotel Esplanade jedna je od najelegantnijih zagrebačkih građevina, a od svojih početaka bila je mjesto ključnih društvenih događanja glavnoga grada. Hotel je gostima nudio neviđenu raskoš, a značaj Esplanade za grad Zagreb od neizmjerne je važnosti. Povijest, šarm i energija hotela od prvog su dana privlačili brojne poznate osobe iz svijeta filma, glazbe, politike, ali i kraljevske obitelji, koje su očarane Esplanadom prenosile svoj doživljaj dalje u svijet. Lista poznatih gostiju uključuje slavnu Josephine Baker, Charlesa Lindbergha, Leonida Brežnjeva te mnoge druge. Mnogo je događaja obilježilo povijest Esplanade; novinarski balovi, revije i razne svečanosti, a potpuna rekonstrukcija 2004. godine hotelu je vratila onaj poseban sjaj kojim i danas zrači. Hotel nastavlja slijediti svoju tradiciju vrhunske usluge, prateći pritom trendove u hotelijerstvu i gastronomiji, potrebe modernih gostiju i razvoj novih tehnologija u svijetu, kako bi održao vodeću poziciju u regiji, a dokaz tome su brojne nagrade i priznanja, ali i rezultati poslovanja.

Charles Lindbergh- Esplanade Zagreb Hotel- archive photo material

Esplanade je više od impresivne povijesti i raskošnog interijera, ovaj hotel prije svega čine ljudi, koji svojom odanošću, osobnošću i šarmom osvajaju goste svakodnevno im pružajući osjećaj sreće, ugode i opuštanja. Pozitivna energija dolazi iz iznimne ljubavi i ponosa koju svaki djelatnik osjeća prema ovom hotelu. Malim detaljima i znakovima pažnje stvaraju se prekrasna sjećanja zbog kojih se gosti rado vraćaju u Zagreb i prenose u svijet lijepu i toplu sliku grada i hotela.

Neizmjerno sam ponosan, kao i svi djelatnici hotela, biti djelom bogate povijesti Esplanade. Čestitam hotelu, kolegama i sugrađanima rođendan ove bezvremenske ljepotice, koja će, uvjeren sam zauvijek biti središte zagrebačkog društvenog života i ponosan simbol svojih građana. Devet desetljeća postojanja, nepobitni je dokaz kvalitete i izvrsnosti usluge, vrhunskog smještaja i visoke gastronomije. Značaj hotela za ovaj grad i koliko su Zagrepčani vezani uz njega naveo nas je da rođendanskim akcijama počastimo goste i potaknemo ih da posjete i dožive ovu ikonu stila i elegancije te posebnu energiju koja vlada njegovim prostorima.“, izjavio je generalni direktor hotela, Ivica Krizmanić.

 

U slavljeničkoj godini hotel najavljuje brojne promotivne akcije za Zagrepčane i goste hotela u znaku broja 90 kako bi zajedno proslavili rođendan Esplanade:

~ Dvije porcije Esplanade štrukli uz čašu kućnog vina u Le Bistrou – 90 kn ~

~ Orient Express poslijepodnevni čaj uz obilazak hotela za dvoje – 90 kn ~

~ Noćenje u Esplanadi za Zagrepčane – 90 EUR ~

 

 

Sve za vaše vjenčanje