Prekrasna bjelina u pogledu kroz prozor postala je savršenom scenom za održavanje svečanog svadbenog ručka. U skladu s romantičnim, ali dostojanstvenim godišnjim dobom, birane su i jednostavne, blještave kombinacije boja: od hladnijih, snježnih, bijelih oplemenjenih srebrom i perlama, preko nježnih, kremastih boja vanilije i žute ruže pa sve do dubokih, zasićenih koje donose čokoladni kolači i poneki komadić baršuna.

Skromniji raspon boja od onih kakve bismo primjerice izabrali ljeti ne znači da će ukupni dojam biti monoton ili bez uzbuđenja. O tome najbolje govore fotografije pred vama, pune ljupkih sitnica koje se ne otkrivaju na prvi pogled, ali suptilno stvaraju osjećaj nježne ljubavi, romantike te ugodnog, ušuškanog i toplog ambijenta.

Pod lusterima od kristala nižu se brižno izabrani komadi servisa, jednostavni aranžmani od bijelih hortenzija i oni raskošniji, od ruža, lijepe čaše ukrašene gravurom, svijeće u niskim svijećnjacima, pokloni za goste…

Šećer (samo) na kraju? Deserti su na svečanoj večeri ili ručku obavezni no ne postoji razlog da, makar sporednu ulogu, ne zaigraju i na samome početku. Zimsko doba opravdava i prave, bogate, čokoladne torte, male, ali okusima nabijene muffine, kolačiće i kekse, i tortice prelivene bijelom hrskavom glazurom. Doze za kekse i etažeri nisu iz iste serije već su pod zajedničkim nazivnikom - simple, probrane iz nekoliko servisa.

U ovakvome ozračju mladenke će, ako su dovoljno hrabre i nemaju ništa protiv glamura, i doslovno zablistati u vjenčanici srebrnog ili zlatnog sjaja. Uz obaveznu tijaru, dakako, jer ipak je riječ o zimskim princezama.