Renatina cvjetna filozofija glasi: što jednostavnije, što prirodnije, manje je više i – najljepše!

Ljubav prema cvijeću prevagnula je u jednom trenutku Renatina života i svoj dotadašnji hobi pretvorila je u najljepši posao na svijetu. Prije 15 godina otvorila je Cvjećarnicu Fiola u središtu Zaboka i otada je ta cvjećarnica, koju bismo mogli prevesti s ljubičica, prepoznata po izradi prelijepih vjenčanih buketa i cvjetnih aranžmana. Imidž vrsne i kreativne floristice Renata je potvrdila cvjetnim aranžmanima kojima ukrašava ugledne restorane, hotele i toplice u Zagorju, a posebno se istaknula dekoriranjem evenata za političke uglednike. No Renata ništa nije prepustila slučaju pa je tako završila školu cvjetnog dizajna kod jednog od najboljih talijanskih cvjećara Marca Mazze.

U promišljanju o vjenčanom stručku i aranžmanima Renata se vodi idejom sezonskog cvijeća jer svako godišnje doba ima svoju priču: „Zima nosi svoje čari, proljeće i ljeto pršte raskošnim šarenilom, a jeseni pripadaju mirniji tonovi.“

fiola

Svako je vjenčanje mladencima veliko uzbuđenje, ali i Renati koja, kao floristica sudjeluje i uživa u njihovoj sreći. Mladenke često požele vjenčani buket od ruža, a Renata se malo poigra dodajući još i neko drugo cvijeće, čime stručak dobiva sasvim drugu dimenziju. Njezina cvjetna filozofija glasi: što jednostavnije, što prirodnije, manje je više i – najljepše.

_SG_3907 fiola

U trendu su romantične, pastelne boje nježnih tonova, iako su mnoge mladenke zaljubljene u crvene ruže. No trendovi se mijenjaju. Tijekom nedavnog posjeta izložbi cvijeća u Austriji uočila je nove trendovske boje: „Nisu jasno određene, od tamne, zagasito prljavoružičaste boje vina do purpurne.“

185 fiola159 fiola

Nadu polaže u kćer Adelu, studenticu građevine, da će se jednog dana posvetiti obiteljskom poslu, u kojemu sudjeluju sin Marcel i suprug Nenad kao izvršni djelatnici, šali se Renata.

Cvjećarnica Fiola / Gupca 88, Zabok / tel. 049 221 935, mob. 098 475 704 / renata.fiola@gmail.com

Sve za vaše vjenčanje