Koje ćete boje ili tonove boja odabrati, ovisi o vašim željama, osobnom stilu, ali i prostoru u koji useljavate svoju vjenčanu svečanost. Ovo pravilo posebno vrijedi za klasične dvorane za proslavu vjenčanja, u kojima su tepisi i dekori uglavnom tamnijih boja, pa je jedna od preporuka bijelo cvijeće jer je bijela dominantna i pruža vizualnu ugodu u svim prostorima, na svim lokacijama.

To nam potvrđuju i floristi iz cvjećarnica Fiores, koji na temelju iskustva uređivanja raskošnih prostora rado preporučuju bijelu, koja se sljubljuje sa svim stilovima, stvara dojam ugode u vrućim ljetnim danima i raskoši u zimskim mjesecima. Poigrajte se i pastelnim tonovima, toplim nijansama koje izviru iz latica cvijeća i brojnih detalja, pa će uspjeh biti zajamčen.

Romantično, nježno, profinjeno

Vizija vjenčanog stručka Željke Sefaje

“Cvijeće je najljepši materijal za rad, volimo ga, uživamo dizajnirajući nove inventivne aranžmane”, zaneseno će Željka Sefaja, voditeljica odjela vjenčanja Cvjećarnice Fiores u Zagrebu. Karanfili su zarobili Željkino srce, prekrasni su, poput pahuljica s rubovima od čipke, jednobojni ili šatirani. Mladenke se nemalo iznenade kad u prelijepom vjenčanom stručku otkriju karanfile, sljubljene s nježnim glavicama sitnih ruža, a zajedno stvaraju lijepu ljubavno-cvjetnu priču. Željka je ambiciozna žena koja je oduvijek znala da se želi baviti nečime gdje bi njezina estetika i razigrana kreativnost došli do potpunog izražaja. Floristika je bila upravo idealna. Pred njom se otvorio novi predivni svijet prepun kolorita, opojnih mirisa cvjetnog rajskog vrta, u čemu je prepoznala mogućnost spajanja obiteljskog posla s razvojem vlastite kreativnosti.

Svaka nova mladenka, nova je cvjetna priča, one obično unaprijed znaju kakav vjenčani stručak žele, ali tek kad u razgovoru odrede stil vjenčanice, može se odabrati vjenčani buket. “Današnje su mladenke moderne mlade žene”, dodaje i otkriva nam da mladenke “često dolaze u pratnji budućih svekrva uvažavajući njihovo mišljenje pri odabiru vjenčanog stručka.” “Često se događa da je svekrva šire ruke nego što bi to bila mladenka”. Svoj stil opisuje kao jednostavan, razigran, moderan. U aranžiranju upotrebljava nove materijale, poput šiba koje su iznimno dekorativne, a vrpce od satena, svile ili čipke dražesni su detalji koji vjenčanju daju dozu plemenitosti. Željkin omiljeni vjenčani stručak: “Mini ruže u nježnom zagrljaju karanfila, ukrašene biserima koji se poput slapa prelijevaju preko buketa. U istom stilu aranžiramo manje cvjetne ukrase za stolove uzvanika. Romantično, nježno, profinjeno”.

Sve za vaše vjenčanje