Boje u vjenčanjima su sastavni dio oblikovanja izgleda svakog vjenčanja. Boje u vjenčanjima su važne jer upravo kroz boje određujemo stil, estetski doživljaj a ističemo i osobnu estetiku mladenaca. Važnu ulogu igraju i godišnja doba koja nam prirodno nameću palete koje se savršeno stapaju s okolišem, energijom, cvijećem i detaljima. Ali postoje vjenčanja koja će bez obzira na trendove i godišnja doba uvijek biti zaodjenuta u nježne, neutralne nijanse. Bijela, svi tonovi bež i puderaste boje, boja pijeska, sivo zelena, magličasto plava… sve su to prirodne nijanse i tonovi boja koji nas i inače okružuju, boje koje očima pružaju osjećaj ugode. I upravo se te palete mogu odlično uklopiti u svaki stil na svakoj lokaciji, od vrta i plaža te raskošnih terasa i dvorana.

Ovisno o stilu koji preferirate, nježne i neutralne nijanse začinite tamnijim bojama, tamno crvene, boje vina, bojama drveta, dubokim sivim, ali i metalik i sjajnim detaljima zlatne i bakrene, jer sjaj će pružiti čarobnu dimenziju i nanježnijoj estetici. Neutralne palete boja dolaze iz prirode, pa je i savjet da u estetsko uređenje uključite što je više moguće elemenata iz prirode ali i prirodne materijale, tkanine… Sirovo drvo, zelenilo (poput eukaliptusa, maslinovih grana ali i listovi velike površine), pampas i slične trave, stolnjaci, salvete i jastuci u netralnim bojama, svijećnjaci koji decentno povezuju estetiku stolova i prostora…

Kako se odlučiti za paletu boja? Krenite od sebe, svog osobnog stila, pogledajte boje koje prevladavaju u vašem ormaru i prostoru u kojem živite. Prikupite ideje, potražite savjet profesionalaca. A od pomoći vam mogu biti i uzorci nijansi boja koji pomažu pri odabiru boja za ličenje zidova. Odaberite nekoliko uzoraka, kombinirajte, skicirajte i kada pronađete osnovne boje nadograđujte priču. I ne zaboravite, neutralne plate boja su vrlo fotogenične što će zasigurno doprinjeti i odličnim fotografijama s vašeg vjenčanja.

TEKST Martina Rafaeli

FOTOGRAFIJE Martina Škrobot Photography / Vjenčanje Patricia i Beau

Sve za vaše vjenčanje