Situacija uzrokovana koronavirusom snažno utječe na vjenčanja diljem svijeta, posebice na ona planirana u proljetnim i ljetnim mjesecima 2020. Vjenčanja se odgađaju ali i otkazuju, a o toj situaciji ovih su se dana javno izjasnile i slavne osobe čijim smo se vjenčanjima posebno veselili.

Pa je tako James Middleton, brat vojvotkinje od Cambridgea, Kate Middleton, potvrdio da planirano vjenčanje sa zaručnicom Alizee Thevenet odgađa do daljnjeg. Oni su planirali raskošno ljetno vjenčanje na do sada nepoznatoj lokaciji, vjenčanje na kojem bi bio i veliki broj slavnih osoba te članova aristokratskih obitelji. Ovaj je par odlučio pričekati s donošenjem odluke oko novog datuma do trenutka kada će svi njihovi uzvanici bit u mogućnosti sa zadovoljstvom se pridružiti njihovom slavlju. Inače par se zaručio u listopadu 2019., za vrijeme odmora u unutrašnjosti Engleske.

James Middleton i Alizee Thevenet

A obavijest o odgodi vjenčanja ovih je dana objavio i britanski dvor, a odgoda se odnosi na planirano vjenčanje princeze Beatrice od Yorka i zaručnika Edoardoa Mapellija Mozzija.

Princeze Beatrice od Yorka i Edoardo Mapelli Mozzi

U obavijesti je istaknuto da se par iskreno veselio planiranom vjenčanju ali jednako tako ozbiljno shvaćaju da nije vrijeme za nepotrebni rizik. Par je planirao vjenčanje za 29. svibanj u ‘Chapel Royal’ u sklopu St. James palače (gdje je kršten i princ Louis, najmlađe dijete vojvode i vojvotkinje od Cambridgea), a prema najavama trebalo je to biti nešto skormije vjenčanje od onog princeze Eugenie održanog prije dvije godine, ali vjenčanje koje bi okupilo brojne poznate osobe.

The Chapel Royal, St. James palača

Par se zaručio u rujnu prošle godine a početkom veljače javnost su obavijestili o više detalja vezanih uz planirano vjenčanje. Za sada nema informacije o novom datumu ili potvrde nagađanja da se par odlučio na mini ceremoniju u krugu obitelji, ali su britanski mediji prenijeli vijest da je otkazivanje vjenčanja posebno ražalostilo princezu Eugenie, mlađu sestru princeze Beatrice.

Tekst Martina Rafaeli

Fotografije Profimedia

Sve za vaše vjenčanje