Velike i slavne modne kuće ostavile su izuzetan trag i u svijetu vjenčane mode, što je dovoljan razlog da se prisjetimo nekih od najposebnijih vjenčanica s potpisom slavne kuće Dior

Princess Caroline od Monaka 1978., Gwen Stefani 2002., Miranda Kerr 2017., samo su neke od slavnih mladenki koje su za svoj veliki dan odabrale vjenčanicu s potpisom Dior. Svoje zavjete u custom made vjenčanici su 2018. izrekle Karlie Kloss i Chiara Ferragni, a detalj koji ukazuje koliko je Dior bridal moda posebna je i činjenica da je za izradu Chiarine haljine 700 sati za izradu… Na čelu Diora danas je čarobna Maria Grazia Churi koja na pitanje zašto se mladenke već desetljećima okreću Dioru kada krenu u potragu za vjenčanicom: “Dior predstavlja modni san. Ikonične siluete, svevremenska definicija ljepote privlači, jer to je tako jedinstven trenutak. Svaka je vjenčanica dizajnirana tako da istakne osobnost, stav, karakter mladenke. A svaka je žena drugačija. Na dan vjenčanja jedino što treba je da se osjeća kao zvijezda tog nezaboravnog trenutka”.

Dior & princeza Caroline od Monaka, 1978.

Za svoje prvo vjenčanje, ono za Phillipea Junota, mlada je princeza kao znak ljubavi prema majci, princezi Grace, odabrala Dior vjenčanicu koju je izradio Marc Bohan. Priča govori da su bile potrebne izmjene u zadnji tren ali na kraju bila je to lijepa čipkasta vjenčanica, ona koja je odražavala modni trend sedamdestih godina.

Dior & Gwen Stefani, 2002.

Za svoje vjenčanje s glazbenikom Gavinom Rossdaleom, Gwen je odabrala vjenčanicu s Dior potpisom, na čelu kojeg je tada stajao John Galliano. Savršen dizajner za ludu ideju o drugačijoj vjenčanici, onu koja je spojila elemente klasične vjenčanice te ombre pink suknju, haljinu koja je ušla u modnu povijest. I samo podsjećamo da je Gwen za nedavno vjenčanje odabrala haljine slavne Vere Wang.

Dior & Miranda Kerr, 2017.

Slavni model, Viktorijina anđelica, za svoje je vjenčanje odlučila nositi Dior vjenčanicu a snove joj je ostvarila Diorova umjetnička direktirica Maria Grazia Chiuri koja je netom sjela n ačelo ove modne kuće i to kao prva žena u 69 godina postojanja. Miranda Kerr izjavila je kako je san svake djevojke odjenuti Diorovu haljinu, a Chiuru je prihvatila izazov što je za rezultat dalo čarobnu satensku vjenčanicu dugih rukava, izvezenu motovima đurđica.

Dior & Karlie Kloss, 2018.

Ova je haljina školski primjer haljine iz snova, izrađena od Chantilly čipke, s nježnim i transparentnim detaljima koji su se spojili s kožom mladenke. Savršen volumen, dužina rukava, moda oda ženstvenoj prozračnosti i nježnosti. Da, i ovu vjenčanicu za Dior potpisuje Maria Grazia Chiuri.

Dior & Chiara Ferragni, 2018.

Slavna Chiara za svoj je dan vjenčanja (udaju za pjevača Fedeza) nosila ne jednu već  tri Dior vjenčanice. Prijateljstvo svjetski slavne influencerice i dizajnerice bilo je i više nego dovoljan razlog za stvaranje savršenih haljina, one za ceremoniju te druge dvije za proslavu vjenčanja. Mi smo i dalje opčinjeni prvom vjenčanicom, koja spaj ačipku i svileni til, slojeve tkanina u modno savršenu formu. A druge dvije, izvezena te mini, oda su Chiarnom životu koji predano dijeli s brojnim pratiteljima na društvenim mrežama.

 

Tekst Martina Rafaeli

Fotografije Profimedia

 

 

Sve za vaše vjenčanje