Nedavna domaća wow vjenčanja slavnih ali i vjenčanja koja posebno pamtimo ona su koja oduševljavaju i modnim odabirom, jer bez obzira na broj uzvanika vjenčanice s potpisom su tako IN

Vjenčanje je većini parova najvažniji dan u životu. Dan koji se planira pomno, do najsitnijeg detalja, vodeći računa o popisu uzvanika, pozivnicama, hrani i piću koje će tog dana biti posluženo, fotografima koji će zabilježiti najposebnije trenutke, pa sve do cvijeća i ostalih ukrasa koji će prostor za proslavu učiniti posebnim. Ipak, među najvažnijim pitanjima jest – što će odjenuti mladenka i mladoženja. On možda i nema prevelik izbor te se sve najčešće svodi na pitanja koji brend i boju odijela i cipela odabrati, no zato mladenke posljednjih nekoliko godina imaju široku ponudu odjeće i modnih dodataka koji će je učiniti najposebnijom. Trend glamuroznih vjenčanica s krinolinama i velova s dugačkim šlepovima s vremenom je iščeznuo, a u fokus su došli najrazličitiji mogući krojevi, počevši od kratkih haljina jednostavnog kroja, uskih dugih haljina ukrašenih perjem, šljokicama ili čipkom, voluminoznih haljina od tila, dvodijelnih haljina laganih i prozračnih materijala, kao i ženstvenih odijela.

Općenito, vjenčanja kakva su bila do početka pandemije umnogome su se razlikovala od onih održanih u posljednjih godinu i pol. Broj uzvanika smanjen je na minimum, svadbe su održavane u najužem krugu obitelji i prijatelja na otvorenom ili u kućnom okruženju, daleko od onih klasičnih dvorana koje mogu primiti više stotina ljudi. Osim toga, dizajneri su radili u velikoj mjeri custom made vjenčanice prema viziji buduće mladenke, ne proizvodeći više cijele kolekcije. A na velika vrata svadbenih svečanosti ušla je i održivost u smislu korištenja recikliranih i prirodnih materijala i predmeta te vintage ukrasi koji daju poseban štih i patinu bezvremenosti. Istražili smo vjenčanja slavnih domaćih i inozemnih parova proteklih nekoliko godina i otkrili za kakve su se proslave odlučili te koje su dizajnere birale mladenke.

A što su za svoj dan iz snova odabrale Jelena Veljača, Mila Fabris, Zoë Kravitz, Franka Batelić, Adriana Đurđević, Katarina Lovrić, princeza Beatrice – pročitajte OVDJE.

Tekst Ana-Marija Crnica

Fotografija Profimedia

Sve za vaše vjenčanje