Kraljevska vjenčanja ali i godišnjice više su nego dobar razlog za priču u tijarama

Intimno vjenčanje engleske princeze Beatrice održano u ljetu 2020. posljednje je kraljevsko vjenčanje koje nas je jednom podsjetilo na ljepotu jednog sasvim posebnog detalja – tijare. Kao dio stoljetne vjenčane tradicije tijare su puno više od ukrasa, posebice one kraljevske koje se odlikuju pedigreom – vrijednošću, pripadnošću, dizajnom… što nam potvrđuju i zadnja tri kraljevska vjenčanja, ono princeze Beatrice, princeze Eugenie i Meghan Markle. Svaka od njih je zabljesnula s jednom od tijara iz kraljičine riznice od kojih svaka priča svoju priču i privlači ljepotom umijeća izrade. A nositi na vjenčanju kraljičinu tijaru posebna je čast, divan način zahvale samoj kraljici i britanskoj kruni.

Meghan Markle na dan vjenčanja za princa Harryja nosila je Diamond Bandeau tijaru kraljice Marry koja je u posjedu kraljice Elizabete. Tijara se odlikuje centralnim dijamantom i filigranskim detaljima, i bila je u savršenom spoju s jednostavnom frizurom i raskošnim kraljevskim velom. Tijara je izrađena 1932. godine a centralni dio datira iz 1893.

Princeza Beatrice nedavno je na svom vjenčanju nosila Russian Fringe tijaru kraljice Marry, istu onu koju je kraljica Elizabeta nosila na dan vjenčanja. U savršenom skladu s vjenčanicom te raspuštenom kosom i velom. Tijara je izrađena 1919. i može se nositi i kao ogrlica. Istu je tijaru na dan vjenčanja 1973. nosila i princeza Ana, kraljičina kćerka.

Princeza Eugenie za svoje je vjenčanje odabrala Greville Emerald tijaru urešenu sjanim dijamntima i smaragdima od kojih je onaj centralni procijenjen na impresivnih 93,7 karata. Tijara je izrađena 1919. u slavnoj pariškoj radionici nakita Boucheron za Dame Margaret Greville koja je krunu po svojoj smrti poklonila majci kraljice Elizabete. Princeza uz ovu tijaru nije odabrala veo što je neobično za kraljevsko vjenčanje.

 

TEKST Martina Rafaeli

FOTOGRAFIJE Profimedia

Sve za vaše vjenčanje