Napokon royal vjenčanje, u skladu s epidemiološkim mjerama a opet tako posebno

Princeza Beatrice i njezin zaručnik Edoardo Mapelli Mozzi jedan su od slavnih parova koji su uslijed pandemije koronavirusa morali odgoditi svoje vjenčanje. O samoj odgodi baš kao i o zarukama službeno je izvijestila kraljevska obitelj ali o novom datumu vjenčanja nije bilo informacija za javnost sve dok se to tajno vjenčanje održano u obiteljskom krugu nije i dogodilo! Par se vjenčao 17. srpnja i iznenadio svijet obožavatelja engleske kraljevske obitelji baš kao i zaljubljenike u vjenčanja jer vjenčanje je bilo jedno od onih za pamćenje. A među divnim detaljima s ovog vjenčanja posebno se ističe vjenčanica! Vintage haljina s potpisom Normana Hartnella, urešena dijamantima i s vrlo trendi puf rukavima – haljina je koja ima priču. Jer haljina je u ovom vjenčanju ono “nešto staro” jer pripada kraljici Elizabeti, princezinoj baki, koja je haljinu nosila u 60′. Posebnu pažnju privukla je i tijara u savršenom spoju s haljinom ali i vrlo jednostavnom frizurom mladenke, jer to je veličanstvena tijara kraljice Mary, ista ona koju je kraljica Elizabeta nosila na svom vjenčanju! Odabir ove haljine svojevrsni je i znak iskrene pažnje i ljubavi unuke prema kraljici jer upravo je dizajner Norman Hartnell 1947. kreirao i vjenčanicu za vjenčanje kraljice s princom Filipom kao i vjenčanicu za princezu Maragaret, kraljičinu sestru.

Princeza se prvotno planirala udati u St. James palači u Londonu ali je par za ovo tajnovito vjenčanje odabrao novu lokaciju, The Royal Chapel of All Saints u Windsoru koja se nalazi nedaleko od dvorca Windsor, mjesta gdje su se vjenčali princ Harry i Meghan te princeza Eugenie, sestra princeze Beatrice. Nova se lokacija pokazala idelanom jer su uzvanici na vjenčanju bili isključivo članovi kraljevske obitelji okruženi divnim vrtom te zaklonjeni od očiju javnosti. Predivne fotografije potvrđuju da su vjenčanju prisustvovali kraljica Elizabeta i princ Filip s kojima je netom vjenčani par i pozirao, dok se još uvijek ne zna tko su bili ostali uzvanici.

Posebnost ovog vjenčanja su i cvjetne dekoracije. Ulaz u kapelu bio je raskošno dekoriran u cvjetni luk s bijelim i ružičastim cvijećem u raskošnom enegleskom stilu! Mladenka je nosila buket sličnog cvjetnog izbora koji se savršeno uklopio u romantičnu temu. Nakon vjenčanja mladenci su navodno okupili 14 uzvanika na intimnoj proslavi koja se održala na otvorenom, uz zamislite – jukebox, pivo i pikado! Zabava se nastavila i dan kasnije u festivalskom tonu uz glazbu i dobru zabavu, te uz, kako je Palača istaknula, sve propisane mjere distance.

Bez obzira na razloge za organizaciju malog i čini se izuzetno jednostavnog kraljevskog vjenčanja ovo je divan primjer kako vjenčanja u dobu nakon korone mogu izgledati. Sretno mladenci!

 

TEKST Martina Rafaeli

FOTOGRAFIJE Profimedia

Sve za vaše vjenčanje