Među brojnim kreativnim inicijativama ovih dana nas je posebno oduševila inicijativa iza koje stoji slavni dizajner cipela Manolo Blahnik. Kako bi doprinjeo kreativnom izražavanju ljudi u izolaciji predstavio je bojanku! Jer za dizajnera crtanje i skiciranje je više od posla, to je proces za koji on vjeruje da donosi mir i da osnažuje um, izvlači osmijeh na lice. Zato veseli bojanka koja sadrži originalne skice slavnih Manolo modela cipela, dovoljno je da preuzmete predloške, odaberete bojice, pastele, vodene boje i izrazite se.

Ovih 5 skica više je od crteža, one su i odlična pozivnica za javno izražavanje vaših umjetničkih vizija, jer dizajner je također uputio poziv da svatko tko želi objavi skice na Instagramu označene #ManoloBlahnikSmiles kako bi ih mogli dijeliti s velikom zajednicom povezanom društvenim mrežama. Ali važno je istaknuti kako je ova inicijativa puno više od zabave. Ova inicijativa je dio podrške radu fondacije Mental Health Foundation, udruženju koje provodi brojne aktivnosti te nudi savjete i tehnike usmjerene mentalnom zdravlju zajednice.

Svaka od skica odabranih modela posebno je važna za ovog dizajnera. Svaka u sebi spaja osobne uspomene, podsjećaju na posebna mjesta. Pa tako za model Acanthus važna je poveznica biljka koja raste na Kanarima, rodnom otoku dizajnera. Također uz svaki crtež čeka vas i kratka priča o samom modelu, kada je nastao i o samoj inspiraciji za ova umjetnička djela.

Odvažite se i crtajte! Osim što ćete zasigurno doprinjeti vlastitom raspoloženju možda ćete kreirati model kojem bi savršeno mjesto bilo baš u ormaru Carrie Bradshaw.

 

TEKST Martina Rafaeli FOTOGRAFIJE Manolo Blahnik, Profimedia

Sve za vaše vjenčanje