U sklopu VBBFW, Tjedna vjenčane mode u Barceloni, svjetski lider u proizvodnji luskuzne vjenčane mode Pronovias je predstavio #WeDoEco, prvu kolekciju održivih haljina, a sve kao dio obaveze u poslovanju kojom se industrija vjenčane mode okreće u smjeru ekološke održivosti.

Kolekcija se sastoji od 15 modela od kojih je svaki održiv u svakom pogledu i nosi oznaku 360º eco dress, te od 24 modela koji su opisani kao eco-friendly, oni u kojima je većina materijala s eko certifikatom. U kolekciji se u velikom rasponu veličina mogu pronaći haljine brendova Pronovias grupe – Atelier Pronovias, Nicole, St.Patrick i White One. U 2021. pridružit će se i model iz kolekcija Pronovias i Ladybird.

“U #WeDoEco kolekciji mi smo otkrili divne, prema okolišu odgovorne opcije za svaku ženu. Mi želimo osigurati da mladenke biraju održivu opciju za njihov veliki dan i to bez kompromisa, nudeći im luksuz, glamur, stil i eleganciju” izjavila je Alessandra Rinaudo, glavna umjetnička direktorica za Pronovias Group.

Ova promocija dio je održive strategije kompanije kojom su se u sljedećih pet godina obvezali razvijati poslovanje u skladu s visokim standardima održivosti kako bi osigurali održivu budućnost. Cijelom procesu pristupalo se pažljivo, u suradnji s vrhunskim konzultatntima, i za primjer je istaknuti da se za vez na haljinama iz ove kolekcije koristi 100% reciklirano staklo, da se zatvarači proizvode su od reciklirane PET ambalaže, a svaki je materijal certificiran od strane Global Recycled Standard (GRS). 

Ova je kolekcija ideji održivosti posvećena do najsitnijeg detalja i u pakiranju – vješalice su izrađene od tekućeg drveta, etikete i privjesnice od recikliranih tkanina i papira, platnene vrećice od organskog pamuka…

Ova je kolekcija izuzetno važan korak u svijetu vjenčane mode, jer svakodnevno sve je veći broj mladenki koje žive održivost i koje svoj dan vjenčanja vide upravo u tom obliku. Svakim danom sve je više i dizajnera mode koji se okreću održivoj modi i koji svojim stavom pozivaju na promjenu. A promjena je nužna.

 

TEKST Martina Rafaeli

FOTOGRAFIJE Pronovias Group

 

 

 

 

 

Sve za vaše vjenčanje