Mirisi, parfemi i više su nego dobar razlog za otkrivanje zanimljivih priča iz svijeta vjenčanja slavnih

U planiranju vjenčanja brojni su detalji i više nego važni, a na listi malih ali osobno važnih odluka je i odabir mirisa, parfema za dan vjenčanja. Odluka nije jednostavna ali je dobar savjet da odaberete miris koji volite, koji je “vaš”, koji odgovara vašoj viziji same sebe na taj veliki dan. Zato vam i donosimo kratku priču u kojoj otkrivamo koje su to mirise za dan vjenčanja odabrale neke od vječno slavnih mladenki.

Pa tako govorimo i o princezi Diani koja se za princa Charlesa udala 29. srpnja 1981. Zabljesnula je u pažljivo dizajniranoj vjenčanici, jer i samo je vjenčanje bilo jedno od onih koji se pamte. Za dan vjenčanja odabrala je miris Houbigant Quelques Fleurs Eau de Parfum, miris koji je kreiran 1912. i koji opisuju kao miris bogate prošlosti. Mirisni doživljaj čine zelene note, bergamot, cvijet naranče, ruža, jasmin, tuberoze, đurđice te sandal i mošus.

Cvjetno, citrusno slatka mirisna kombinacija bila je ta u koju je na dan vjenčanja uronila princeza Diana a zanimljiva jei priča Barabare Daly, MUA princeze Diane, koja je u knjizi Diana: The Portrait autorice Rosalind Coward, spomenula kako je prije samog vjenčanja lady Di dodala parfem na zapešće ruke te slučajno prolila malo parfema na custome made Emanule vjenčanicu. Mrlja je ostala a kako bi je prikrila Diana je prikrila naborima haljine te držeći ruku ili vjenčani buket nad mjestom mrlje nastale od parfema.

Tekst Martina Rafaeli

Fotografije Profimedia, press

Sve za vaše vjenčanje